Geld lenen met bkr

Veel mensen hebben een negatieve BKR registratie. Dat komt door achterstanden met het terugbetalen van oude leningen. Een lening aanvragen met bkr gaat dan niet zo makkelijk meer. Maar er zijn wel mogelijkheden om ... Lees meer

Veel mensen hebben een negatieve BKR registratie. Dat komt door achterstanden met het terugbetalen van oude leningen. Een lening aanvragen met bkr gaat dan niet zo makkelijk meer. Maar er zijn wel mogelijkheden om toch geld te lenen ondanks een negatieve bkr registratie. Geld lenen met negatieve bkr is niet zonder risico, dus hoe kunt u toch geld lenen met bkr registratie zonder in de valkuilen te vallen?


Inhoud

Geld lenen met negatieve bkr

Er zijn weinig kredietgevers die u een lening geven als u een negatieve BKR registratie heeft. De meeste banken zullen uw aanvraag voor een lening met bkr direct weigeren. Toch zijn er instellingen die wel met u meedenken en niet direct de deur dichtdoen als u een lening aanvraagt. Want de ene BKR registratie is de andere niet. In een aantal gevallen is de BKR registratie namelijk geen groot probleem. Dit is het geval als de BKR registratie een H-Herstel codering betreft en als dit alweer van een tijd geleden is.

  • Via Nederlandse banken kunt u alleen een lening met negatieve BKR krijgen als de BKR registratie al van enkele jaren geleden is én als u op dit moment geen achterstandsmelding heeft bij het bkr (een negatieve BKR registratie met een ‘H’ – herstel melding). Bij Krediet Groep Nederland kunt u dan tijdens het aanvraagproces de reden aangeven waarom u een negatieve BKR registratie heeft, zoals tijdelijke werkloosheid of door een echtscheiding.
  • Wilt u geld lenen om uw schulden af te lossen en heeft u negatieve BKR registratie, dan biedt de Krediet Groep Nederland meer mogelijkheden. Bij een bestaande lening oversluiten kunnen dan mogelijkheden bestaan. Hierbij krijgt u geen geld in handen. “Het is bij deze leningen uitsluitend toegestaan om de huidige lening om te zetten naar een lening met betere voorwaarden.”
  • De minilening zonder bkr is ook erg populair maar kent hogere risico’s en relatief gezien hogere kosten. Deze minilening kent geen BKR toetsing of registratie en is een korte lening van 15 of 30 dagen. De kosten zijn ongeveer 20-30% van het leenbedrag voor een verplichte garantstelling.
  • Een andere manier om ondanks uw negatieve bkr registratie toch geld te lenen is via de gemeentelijke kredietbank. Hier kan je ook terecht met schulden en met hulp om de schulden af te lossen. Leningen zijn er alleen voor mensen met schulden of een laag inkomen.
  • Heb je schulden, bedenk dan dat je sowieso hulp bij schulden kan krijgen bij het oplossen hiervan. Hulp bij schulden is voor veel mensen een goede redding om uit geldproblemen te komen. Hoe eerder je geldproblemen herkent bij jezelf, des te beter.
  • Voor een lening met onderpand en zonder bkr toetsing, kan je terecht bij een zogenaamde pandjeshuis of bijvoorbeeld bij de Stadsbank van Lening. Je hebt dan direct geld en kan in principe niet in de (of meer) schulden komen.
  • Bedenk ook waarom u geld wilt lenen, misschien is achteraf betalen zonder extra kosten een optie als u juist iets wilt kopen?

Goedkoop geld lenen met bkr registratie

Een lening bij de gemeentelijke kredietbank staat ook bekend als een sociale lening. Deze banken geven uit naam van de gemeente krediet aan mensen die dit nodig hebben, maar een negatieve bkr registratie hebben. U kunt bovendien ook bij deze banken terecht met een laag inkomen of voor geld lenen met een uitkering, of als u om een andere reden geen commerciële lening bij een bank kunnen krijgen.

Een sociale kredietbank is niet echt de plek om heel veel geld te lenen. Maar wat je bij de sociale banken wel voor elkaar kan krijgen is dat je dure leningen direct kan aflossen met het geld dat je via de sociale bank leent. Dit gaat dan eventueel samen met een schuldsanering. De sociale banken zullen samen met jou naar de beste oplossingen kijken. Deze banken zijn er namelijk voor de burgers, en niet voor de winst van de onderneming. De sociale banken zijn vrijgesteld van winst maken, maar zijn overigens niet goedkoop.Lening aanvragen met negatieve bkr

Ben je klant bij een gewone bank in Nederland, zoals Rabobank, ING, SNS of ABN AMRO dan kan je het vaak ook gewoon bij deze banken proberen. Sommige banken zijn bij het geld lenen met negatieve bkr codering wat vriendelijker dan andere banken. We zien zelf goede ervaringen bij de SNS en de Rabobank. Zo staat de Rabobank erom bekend om mee te denken en te kijken naar de omstandigheden van de klanten. Zo zegt de Rabobank zelf hierover om niet direct nee te zeggen tegen een aanvraag van een lening.

Bij een negatieve registratie (codering) kan het gebeuren dat uw aanvraag wordt afgewezen. Een codering betekent dat u niet altijd in staat bent geweest om te betalen of een achterstand heeft. Een negatieve registratie betekent niet altijd dat uw aanvraag wordt afgewezen, dit hangt af van uw specifieke situatie. Neem daarom contact op om uw aanvraag goed te kunnen bespreken.

Bij de SNS Bank vragen ze zelfs aan u om contact met ze op te nemen. “Als je een betaalachterstand hebt, kun je een negatieve BKR-registratie krijgen. Het kan daardoor moeilijker zijn om een nieuwe lening af te sluiten. Heb je een lening via SNS en een negatieve registratie op een lening van een andere aanbieder? Neem dan contact met ons op.”

In veel gevallen kunt u dus gewoon een lening aanvragen bij de Rabobank of de SNS bank ook al heeft u een negatieve BKR registratie. Het probleem is alleen dat u geen lening krijgt als u op dit moment nog lopende achterstanden heeft. Maar zijn deze achterstanden inmiddels ingelopen, dan kunt u vaak met redelijk succes een lening aanvragen. In dat geval kunt u ook bij andere banken terecht, maar u zult wel zien dat de ene bank vriendelijker met u omgaat dan de andere bank.

Snel Geld Lenen met BKR

Wil je met je negatieve bkr registratie snel geld lenen of zelfs helemaal zonder bkr toetsing, dan is dat ook mogelijk. Bijvoorbeeld met het verpanden van spullen via de Stadsbank van Lening of andere Pandjeshuizen kunt u met spoed geld lenen met bkr. In de Stadsbank kom je om zaken in onderpand te geven, zoals sieraden of (spel)computers. Dit is niet gratis maar de kosten zijn niet zo heel hoog. Want de stadsbank is er voor burgers met weinig geld; het is een sociale dienstverlening om mensen juist te helpen niet in de schulden te komen.

Hoe het werkt? Simpel: dat wat je in onderpand geeft, krijg je later weer terug tegen enige extra kosten zoals de rente. Je spullen worden dus niet verkocht (zolang je niet te laat terugkomt!). Je regelt een periode dat je de lening wilt hebben, deze periode kan je vaak ook verlengen. Behalve Stadsbanken is het ook mogelijk om je spullen te verpanden bij speciale beleenhuizen, of ook wel pandjeshuizen genoemd. Zie hier voor meer informatie.

Snelle Minilening met BKR

Een andere manier voor snel geld lenen met negatieve bkr is de minilening. Dit zijn niet de goedkoopste leningen en je moet ze bovendien vrijwel direct aflossen, meestal binnen 15, 30 of 45 dagen. De minilening aanbieders kijken niet naar je BKR-registratie. Zij kijken wel naar andere zaken zoals je inkomsten, maar zelfs dit geldt niet voor alle aanbieders. U kunt nu direct een minilening aanvragen bij Saldodipje.nl.

Let wel op de hoge kosten! Deze zijn vaak onzichtbaar als u met de aanvraag begint en zijn pas later duidelijk. Deze kosten zijn soms wel 25-30% van het geleende bedrag, in een aantal gevallen zelfs 35%.

Zo is het mogelijk dat je extra moet betalen voor een verplichte garantstelling. De kosten van de verplichte garantstelling bedraagt tussen de 25 en 35 % van de totale leensom en moet je gelijktijdig met de aflossing van de lening terugbetalen.

Officieel hebben geldleningen in Nederland een maximum plafond van 14 procent (anno 2019) per jaar. Dus ook minilening aanbieders mogen geen hogere kosten vragen. Maar dat betekent dus niet dat ze andere manieren hebben om geld te verdienen. De meest bekende manier is dat ze komen met extra optionele kosten die direct van het geleende bedrag afgaan of er boven op komen, maar wat je dus wel allemaal moet terugbetalen. Van de wet is dit niet toegestaan, daarom opereren de minilening aanbieders vanuit het buitenland.

minilening


Doorlopend krediet met BKR

Een doorlopend krediet afsluiten terwijl je een negatieve bkr registratie aan je broek hebt? Vergeet het maar zou je denken. In een aantal gevallen is het echter goed mogelijk om een doorlopend krediet met bkr af te sluiten. Dit gaat via de sociale banken of ook wel de gemeentelijke kredietbanken. Dit kan niet overal in Nederland maar wel in een beperkt aantal steden en regio’s. Zie ook meer informatie over geld lenen met negatieve bkr registratie.

Daarnaast zijn er ook aanbieders die best met je mee willen denken. Over het algemeen krijg je geen lening bij geen enkele commerciële aanbieder in Nederland. Toch zijn er aanbieders die wel met je meedenken en ook kijken waarom u een negatieve BKR heeft. Want niet alle negatieve bkr-noteringen zijn ook hetzelfde. Zie Kredietspotter voor zo’n aanbieder. Na het invullen van het formulier zullen zij in de meeste gevallen telefonisch contact opnemen en zult u horen of er toch iets mogelijk is of niet. Hiervoor vult u in het formulier in dat u graag extra hulp nodig heeft.

Particulier geld lenen met BKR

Een oplossing kan ook zijn om te kijken naar particulieren die krediet geven. Je kan hierbij denken aan vrienden of familie. Maar let u vooral heel erg op met particulier geld lenen advertenties die u her en der vindt op het internet, vooral als blijkt dat u eerst iets vooruit moet betalen. Dat zijn nepadvertenties om u op te lichten. Geef bovendien geen persoonlijke informatie weg; sommige bedriegers gebruiken dit soort advertenties om identiteitsfraude mee te kunnen plegen.

Creditcard met BKR

Het is nu niet bepaald geld lenen, maar het is wel iets waar personen met een negatieve BKR wellicht iets aan hebben: een Prepaid Creditkaart. Een gewone creditcard kunt u vaak niet krijgen als u reeds met een negatieve registratie bekend staat bij het BKR, maar wilt u wel graag zo’n kaart dan kunt u ook een prepaid creditkaart aanschaffen.

Deze kaart werkt hetzelfde, maar dan kunt u er alleen mee betalen als u er geld opzet. En er zijn ook meer voordelen: er zijn zelfs kaarten waar u direct uw loon op kan laten storten. Kan best handig zijn als u in de schulden zit en toch het geld wilt hebben waar u recht op hebt. Kijk voor meer informatie op de pagina Kredietkaart zonder BKR.

Creatief met geld lenen

Een andere creatieve manier om direct geld te lenen ondanks je bkr is door bijvoorbeeld geld te lenen en het geleende geld terug te betalen via een vorm van ruilhandel. Je kan bijvoorbeeld denken aan klusjes die je doet voor iemand in ruil voor het lenen van geld. Dit is niet hetzelfde als klusjes doen tegen betaling, want het geleende geld krijg je vooraf en je besluit deze terug te betalen via klusjes tegen een vooraf afgesproken tarief.

Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook geld lenen ondanks je bkr als je student bent. Want de sociale geldlening die je hebt bij de overheid via DUO wordt niet geregistreerd bij het BKR. Dus ook als je een negatieve BKR hebt, kan je nog altijd gaan studeren en je sociale lening voor studenten krijgen.

oplossingen-bedenken

Auto verkopen en leasen

Daarnaast zijn er ook nog andere manieren om ondanks je negatieve BKR geld te lenen. Dat kan bijvoorbeeld door uw auto als onderpand in te zetten voor een lening, of deze te verkopen en terug te leasen. Er zijn namelijk bedrijven die je aanbieden om je auto te kopen. Je huurt vervolgens je auto weer terug voor een vast bedrag per maand. Dit heet ook wel private lease zonder bkr. Dit kan ook een handige optie zijn als je direct geld nodig hebt en een auto in je bezit hebt.

Je kan ook je auto verpanden. Of je scooter, motor, caravan of camper. Je kan dan wel je auto niet meer gebruiken maar je hebt wel direct cash in je handen of direct geld op je bankrekening. Voor mogelijkheden kijk bijvoorbeeld op Vandaagverkopen.nl en Vandaagverpanden.nl.

auto verpanden

Spullen kopen en achteraf betalen

Wil je trouwens geld lenen omdat je nieuwe spullen nodig hebt, dan is dit wellicht een goede tip voor je. Het is namelijk mogelijk om spullen te kopen zonder direct te betalen. Een steeds groter aantal winkel biedt dit gratis aan. Je betaalt dan geen rente. Dit is vooral bij online winkels het geval. Je betaalt dan voor je spullen pas na 2 tot 4 weken.

Onder andere bij Bol.com is dit mogelijk. Je kiest bij betaling dan voor de optie achteraf betalen. Als je trouwens niet op tijd betaalt dan krijg je een herinnering en daarna een aanmaning. Daar gaat minstens 3 weken overheen zonder dat je extra kosten zoals incassokosten hoeft te betalen. Dit gebeurt daarna pas. Zoek je een lening om een kapotte laptop of wasmachine te kopen bijvoorbeeld, dan is achteraf betalen in veel gevallen een goedkopere optie dan geld lenen. Zie ook een overzicht van alle winkels waar dit kan.

Plaats je een bestelling bij bol.com of een externe verkoper, dan kun je tijdens het bestelproces één van de aangeboden betaalmethoden selecteren. Kies bijvoorbeeld voor ‘Achteraf betalen’, iDeal, creditcard of wissel je cadeaucard(s) en/of Air Miles in.Geld lenen voor schulden met bkr

Heb je schulden en wil je die aflossen, dan kan dat soms in 1 keer met een lening. Dat kan ook met negatieve BKR, maar een en ander hangt wel af van uw situatie. De voorwaarden kunnen erg anders zijn. Bijvoorbeeld als u op dit moment betalingsachterstanden heeft die bij het BKR staan geregistreerd, of als u deze inmiddels bent ingelopen. U heeft hierbij vaak twee opties. De eerste optie zijn de sociale banken. Hier gaat de lening vaak hand in hand met een traject om de schulden op te lossen. De lening wordt dan gebruikt om bestaande leningen en andere schulden direct af te lossen.

De andere optie is om bestaande leningen over te zetten naar een nieuwe lening direct bij de bank. De ene bank gaat hier beter mee om dan de andere bank. We zien zelf goede ervaringen bij de SNS en de Rabobank. Zo staat de Rabobank erom bekend om mee te denken en te kijken naar de omstandigheden van de klanten. Zo zegt de Rabobank zelf hierover om niet direct nee te zeggen tegen een aanvraag van een lening.

Bij een negatieve registratie (codering) kan het gebeuren dat uw aanvraag wordt afgewezen. Een codering betekent dat u niet altijd in staat bent geweest om te betalen of een achterstand heeft. Een negatieve registratie betekent niet altijd dat uw aanvraag wordt afgewezen, dit hangt af van uw specifieke situatie. Neem daarom contact op om uw aanvraag goed te kunnen bespreken.

Bij de SNS Bank vragen ze zelfs aan u om contact met ze op te nemen. “Als je een betaalachterstand hebt, kun je een negatieve BKR-registratie krijgen. Het kan daardoor moeilijker zijn om een nieuwe lening af te sluiten. Heb je een lening via SNS en een negatieve registratie op een lening van een andere aanbieder? Neem dan contact met ons op.”

Spullen kopen met sociale lening

Daarnaast is het ook mogelijk om een sociale lening aan te vragen bij een sociale kredietbank voor het kopen van spullen. Dit kan alleen als als je of een laag inkomen hebt, te oud bent voor een lening (65+) of als je een negatieve BKR op je naam hebt staan. De sociale kredietbanken zijn in alle gemeenten en lenen vooral geld uit als je spullen nodig hebt die echt nodig zijn, bijvoorbeeld een nieuwe vloerbedekking, meubels of een televisie.

Deze sociale kredietbanken kunnen u ook helpen met uw schuld. Want een groot aantal mensen met een negatieve BKR heeft schulden en wellicht ook betalingsproblemen. Is dit voor u het geval, wees dan bewust van de risico’s, neem contact op met de instanties die u kunnen helpen. Kijk voor meer informatie ook eens op Zelf je schulden regelen of op de website van de Vereniging voor schuldhulpverlening.

zelf-schulden-regelen

Zakelijke lening met negatieve bkr

Er zijn steeds meer aanbieders in Nederland voor een zakelijke lening met negatieve bkr. Deze zakelijke leningen zijn er ook voor ZZP’ers met BKR die een zakelijke lening willen aanvragen. Bij veel van deze aanbieders is het wel oppassen geblazen, want de kosten voor zakelijk lenen met bkr kunnen best hoog zijn. Maak dus een goede afweging. Gelukkig zijn er ook goedkopere zakelijke leningen met BKR aan te vragen.