Creditcard zonder bkr

Een creditcard is geen overbodige luxe. Hij is vaak zelfs nodig om online betalingen te doen. Heeft u bijvoorbeeld een negatieve BKR of wilt u geen schulden, dan biedt een Creditcard zonder bkr uitkomst. ... Lees meer


Een creditcard is geen overbodige luxe. Hij is vaak zelfs nodig om online betalingen te doen. Heeft u bijvoorbeeld een negatieve BKR of wilt u geen schulden, dan biedt een Creditcard zonder bkr uitkomst. Een Creditcard aanvragen zonder bkr toetsing is niet moeilijk en biedt veel voordelen.


De Creditkaart zonder BKR toetsing is een speciale creditkaart waarbij u via de kaart geen geld kunt lenen. Het is namelijk een Prepaid Creditkaart: een creditcard zonder krediet. Deze krijgt u gratis, als u bijvoorbeeld een bankrekening opent bij N26.

  • U kunt via een bankoverschrijving het geld op de kaart zetten. Dit is dan het tegoed wat op uw nieuwe bankrekening staat.
  • De kaart kunt u vervolgens als gewone creditcard gebruiken voor het doen van betalingen. Dit kan bij veel winkels gewoon met de pincode of online met uw wachtwoord. Zelfs contactloos hoort tot de mogelijkheden.
  • U kunt dus de kaart als een bankrekening gebruiken. Dat wil zeggen dat u ook uw loon of andere betalingen hierop gestort kan krijgen.

Inhoud

Prepaid Creditcard Voordelen

Bij betalingen kunt u ook denken aan het boeken van hotels, een vakantie, het huren van een auto, het doen van online betalingen, bestellen van films en sportwedstrijden via uw televisie, het kopen van een app, online bestellen van eten, enzovoorts. Alles wat dus ook met een gewone kredietkaart kan en zolang er maar genoeg tegoed op zit.

Ook kan de kaart goed gebruikt worden als een tegoedkaart voor personen die vastzitten aan een weekbudget of maandbudget. Een groot nadeel van de kaart is wel dat deze, net als alle andere creditcards, niet bij alle supermarkten gebruikt kan worden (de Albert Heijn nog niet bijvoorbeeld, maar wel de Jumbo). Maar ook dit is geen probleem, want behalve de creditcard kan je bij N26 ook de gratis Maestro kaart aanvragen. Hiermee kan je wel bij alle winkels betalingen doen.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld uw loon of andere inkomsten direct op uw kaart te laten storten. De instelling of de persoon die het geld naar uw kaart overschrijft gebruikt daarvoor de bankrekeningnummer van de kaartaanbieder.

Prepaid Creditcard Aanbieders

Er zijn ook andere aanbieders van de Prepaid Creditcards. De bekendste is VIABUY. Deze kaart is alleen redelijk prijzig. Na de eerste keer dat je de kaart oplaadt, betaal je direct 3 jaren vooruit.

Andere aanbieders bieden de kaart aan voor een vast bedrag. ICS Mastercard is hierbij goedkoper. U betaalt bij de ICS Mastercard 15 euro per jaar (€14,95). Bij VIABUY betaalt u voor drie jaar 90 euro (€ 89,70). Bij VIABUY moet u dit bedrag zelfs in een keer vooruit betalen door de 90 euro op de kaart te storten voor u de kaart kunt gebruiken. De kaart kopen bij VIABUY is dus feitelijk een hele slechte deal voor u.

Verder zijn er nog wel andere kosten. Zo betaalt u ook vaak een klein bedrag voor het opwaarderen van de kaart. Dit is bij de Prepaid Mastercard €0,95. Dat is natuurlijk best belachelijk. Bij VIABUY is dit gratis, maar daar betaal je weer het dubbele bedrag per jaar om de kaart te hebben. Zo heeft elke kaart zijn voor- en nadeel.

Overige kosten zijn er ook. Bijvoorbeeld bij het pinnen van contant geld bij de bankautomaat. Bij VIABUY betaalt u dan 5 euro aan kosten. Bij de Prepaid Mastercard is dit standaard 2%. Doet u dus een betaling van 100 euro dan betaalt u 2 euro bij de Prepaid Mastercard en 5 euro bij VIABUY.


Jaarlijkste kosten Prepaid Creditcard

Een nadeel van VIABUY is dat u de kaart in een keer betaalt voor 3 opeenvolgende jaren. U zult dus nooit een negatief saldo kunnen hebben op uw kaart. Wel moet u deze 3 jaren in een keer vooruit betalen. Dat is dus bijna 90 euro en dat is best veel geld. De kaart is dan ook eigenlijk erg duur en valt dan ook niet aan te raden.

Let trouwens goed op dat als u de VIABUY kaart heeft aangevraagd en u deze kaart toch niet wilt hebben. Na 14 dagen bedenktijd zullen zij proberen toch dit geld van u te krijgen, ook als u de kaart niet gebruikt.