Creditcard zonder bkr


Een creditcard is geen overbodige luxe. Hij is vaak zelfs nodig om online betalingen te doen. Heeft u bijvoorbeeld een negatieve BKR of wilt u geen schulden, dan biedt een Creditcard zonder bkr uitkomst. Een Creditcard aanvragen zonder bkr toetsing is niet moeilijk en biedt veel voordelen.

De Creditkaart zonder BKR toetsing is een speciale creditkaart waarbij u via de kaart geen geld kunt lenen. Het is namelijk een Prepaid Creditkaart: een creditcard zonder krediet.

  • U kunt via een bankoverschrijving, iDeal of zelfs cash via de balie bij de bank het geld op de kaart zetten. Dit is dan het tegoed.
  • De kaart kunt u vervolgens als gewone kredietkaart gebruiken voor het doen van betalingen. Dit kan bij veel winkels gewoon met de pincode of online met uw wachtwoord. Zelfs contactloos hoort tot de mogelijkheden.
  • U kunt daarnaast de kaart zelfs als een soort bankrekening gebruiken. Dat wil zeggen dat u uw loon of andere betalingen hierop gestort kan krijgen.

Prepaid Creditcard Voordelen

Bij betalingen kunt u ook denken aan het boeken van hotels, een vakantie, het huren van een auto, het doen van online betalingen, bestellen van films en sportwedstrijden via uw televisie, het kopen van een app, online bestellen van eten, enzovoorts. Alles wat dus ook met een gewone kredietkaart kan en zolang er maar genoeg tegoed op zit.

Ook kan de kaart goed gebruikt worden als een tegoedkaart voor personen die vastzitten aan een weekbudget of maandbudget. Een groot nadeel van de kaart is wel dat deze, net als alle andere creditkaarts, niet bij alle supermarkten gebruikt kan worden (de Albert Heijn niet bijvoorbeeld, maar wel de Jumbo).

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld uw loon of andere inkomsten direct op uw kaart te laten storten. De instelling of de persoon die het geld naar uw kaart overschrijft gebruikt daarvoor de bankrekeningnummer van de kaartaanbieder (bijvoorbeeld ICS Mastercard of VIABUY) onder vermelding van uw kaartnummer. Het geld wordt dan automatisch op de kaart bijgeschreven. U heeft na de overschrijving de beschikking over dit geld via uw kaart. Er is niemand die dan dit geld van u kan innemen.

Tot slot is er ook nog het voordeel dat u via een Prepaid Creditkaart ook rekeningen kunt betalen. De kaart komt namelijk met een soort online bankomgeving waarbij het ook mogelijk is om geld over te schrijven naar andere bankrekeningen. U kunt dus gewoon betalingen doen zonder bijkomstige problemen.

Prepaid Creditcard Aanbieders

Er zijn diverse aanbieders van deze Prepaid Creditcards. De bekendste zijn VIABUY en de Prepaid Mastercard van ICS.

Beide aanbieders bieden de kaart aan voor een vast bedrag. ICS Mastercard is hierbij goedkoper. U betaalt bij de ICS Mastercard 15 euro per jaar (€14,95). Bij VIABUY betaalt u voor drie jaar 90 euro (€ 89,70). Bij VIABUY moet u dit bedrag zelfs in een keer vooruit betalen door de 90 euro op de kaart te storten voor u de kaart kunt gebruiken. De kaart kopen bij VIABUY is dus feitelijk een hele slechte deal voor u.

Verder zijn er nog wel andere kosten. Zo betaalt u ook vaak een klein bedrag voor het opwaarderen van de kaart. Dit is bij de Prepaid Mastercard €0,95. Dat is natuurlijk best belachelijk. Bij VIABUY is dit gratis, maar daar betaal je weer het dubbele bedrag per jaar om de kaart te hebben. Zo heeft elke kaart zijn voor- en nadeel.

Overige kosten zijn er ook. Bijvoorbeeld bij het pinnen van contant geld bij de bankautomaat. Bij VIABUY betaalt u dan 5 euro aan kosten. Bij de Prepaid Mastercard is dit standaard 2%. Doet u dus een betaling van 100 euro dan betaalt u 2 euro bij de Prepaid Mastercard en 5 euro bij VIABUY.

Jaarlijkste kosten Prepaid Creditcard

Een nadeel van VIABUY is dat u de kaart in een keer betaalt voor 3 opeenvolgende jaren. U zult dus nooit een negatief saldo kunnen hebben op uw kaart. Wel moet u deze 3 jaren in een keer vooruit betalen. Dat is dus bijna 90 euro en dat is best veel geld. De kaart is dan ook eigenlijk erg duur en valt dan ook niet aan te raden.

Let trouwens goed op dat als u de VIABUY kaart heeft aangevraagd en u deze kaart toch niet wilt hebben. Na 14 dagen bedenktijd zullen zij proberen toch dit geld van u te krijgen, ook als u de kaart niet gebruikt.

De Prepaid Mastercard van ICS is overzichtelijker. U betaalt jaarlijks en dit bedrag wordt van uw saldo afgehaald. Heeft u geen saldo, dan gaat dit via de automatische incasso van de gekoppelde bankrekening. Is er geen banktegoed, dan kunnen de kosten oplopen door eventuele incassokosten en rentekosten. Tip: zeg de kaart dan op, de opzeggingstermijn is 1 maand en u het geld van de resterende maanden wordt dan verrekend.