Klein zakelijk krediet

Een klein zakelijk krediet is snel geregeld via nieuwe aanbieders van zakelijke leningen. U heeft vaak niet heel veel nodig voor de aanvraag van een kleine zakelijke lening. Bij de meeste aanbieders zijn de ... Lees meer


Een klein zakelijk krediet is snel geregeld via nieuwe aanbieders van zakelijke leningen. U heeft vaak niet heel veel nodig voor de aanvraag van een kleine zakelijke lening. Bij de meeste aanbieders zijn de voorwaarden dezelfde: u moet minimaal 12 maanden zelfstandig ondernemer zijn en in een aantal gevallen heeft u ook een minimal omzet nodig. Een zakelijke bankrekening is niet altijd eis, maar vaak wel.


  • Qeld is de snelste aanbieder van een klein zakelijk krediet. U kunt hier binnen een dag zakelijk lenen vanaf 1500 euro. Het proces gaat sneller als u bovendien uw zakelijke banktransacties kunt uploaden.
  • Floryn is een flexibele aanbieder van een zakelijk doorlopend krediet, een soort van zakelijk rood staan waarbij u zelf bepaalt hoeveel u opneemt van uw limiet. U kunt het geld binnen 24 uur op uw rekening hebben, maar heeft wel een minimale omzet nodig van 75.000 euro.
  • Kredietvooruit en Pinvoorschot kennen flexibele oplossingen waarbij u bij elke binnenkomende pintransactie een klein deel van uw lening automatisch terugbetaalt. Zij bieden ook soortgelijke oplossingen voor webshops.

Klein zakelijk krediet

Veel van de aanbieders vragen om een bepaalde reden voor de zakelijke leden. Dit is het leendoel. De meeste aanbieders zijn hierin best flexibel. Een klein zakelijk krediet kunt u daarom flexibel inzetten om bijvoorbeeld direct een factuur te betalen. Of om een nieuwe voorraad in te kopen. U kunt het ook gebruiken om uzelf een privébetaling te doen als u het geld dringend nodig heeft.

De kosten van de lening zijn echter niet heel laag. Het is bovendien belangrijk om goed te weten of u de lening kunt terugbetalen. Heeft u een tijdelijk dipje of moet u een bepaalde periode even overbruggen, dan kan dit best handig zijn. Maar als geld ook nodig is op de lange termijn, dan is het raadzaam andere oplossingen te vinden.

Ben je ZZP’er of heb je eenmanszaak, dan ben je zélf als persoon financieel verantwoordelijk voor de lening. Kan je de lening niet terugbetalen, dan worden het persoonlijke schulden.

  • Via Swishfund NL kunt u direct geld lenen vanaf 3.000 euro en met een looptijd van 3 maanden. De maximale rente is 2.3% op maandbasis en de bijkomende eenmalige kosten zijn 2% met een minimum van 650 euro. Dit is dus best prijzig, maar de lening is wel makkelijk af te sluiten en is bovendien geschikt voor starters met negatieve BKR als je tenminste al een jaar actief bent met een omzet van 50.000 euro.
  • Overige voorwaarden voor een lening bij Swishfund: De lening is alleen voor bedrijven die in Nederland ingeschreven staan bij de KvK en een zakelijke bankrekening hebben. Daarbij moet je bedrijf tenminste een jaar economisch actief zijn en minimaal €50.000,- omzet hebben in het afgelopen jaar.