Financial lease zonder BKR toetsing

Via enkele Financial Lease aanbieders kun je een auto aanschaffen zonder jaarcijfers of BKR toetsing. Dat kan ook als ZZP’er of eenmanszaak. Je kunt bovendien de auto ook gewoon als particulier gebruiken. Met Financial ... Lees meer

Via enkele Financial Lease aanbieders kun je een auto aanschaffen zonder jaarcijfers of BKR toetsing. Dat kan ook als ZZP’er of eenmanszaak. Je kunt bovendien de auto ook gewoon als particulier gebruiken. Met Financial Lease ben je zelf eigenaar van de auto. Financial lease is in feite een zakelijke lening en omdat je de auto zakelijk aanschaft, is er wettelijk geen BKR-toetsing of een BKR-check verplicht. Kijk bijvoorbeeld bij Wittenburg Lease, FinancierDirect, maar er zijn ook andere aanbieders voor Financial lease met negatieve BKR.


Inhoud

Financial lease zonder BKR

Bij Financial Lease geniet u direct van meerdere voordelen zoals investeringsaftrek, terugvorderen van btw en onbeperkt kilometers rijden gedurende de looptijd. Aan het einde van de looptijd mag u de auto houden.

Er zijn wel enkele nadelen bij Financial Lease. Zo is het vaak wel nodig om een aanbetaling te doen. Ook komen er nog andere kosten bij, zoals onderhoud, de wegenbelasting en verzekering die niet inbegrepen zijn. Dat is wel zo bij Private lease. Bij Financial Lease bent u overigens wel gewoon eigenaar van de auto en het kenteken. De auto zelf werkt als onderpand van de lening.

Financial lease met negatieve BKR

Hoewel een BKR toetsing niet verplicht is bij zakelijke Financial Lease, zal je bij veel aanbieders wel tegenkomen dat ze toetsing doen. Dit om te kijken naar het risicoprofiel. Heb je een negatieve BKR registratie als particulier en wil je de auto zakelijk aanschaffen, dan heb je best kans dat er dan extra vragen worden gesteld. Het is dan ook belangrijk een goed financieel plaatje te hebben.

Financial lease zonder jaarcijfers

Een groot deel van de aanbieders van Financial Lease vindt het bovendien niet erg als u geen jaarcijfers heeft. Ben u ZZP’er en heeft u een eenmanszaak dan hoeft u dus niet per se jaarcijfers te hebben om in aanmerking te komen voor financial lease. Wilt u overgaan tot het aanschaffen van een bedrijfswagen zonder jaarcijfers, dan is dit dus geen probleem.

Financial lease occasion zonder BKR

Bij Financial Lease kunt u vaak kiezen tussen de auto’s die de leasemaatschappij u aanbiedt, maar u kunt ook kiezen voor een auto die u zelf ergens anders heeft gezien. Dit kan ook een tweedehands auto zijn (occasion), waarvoor eerder al een kentekenbewijs aan een eerdere eigenaar is afgegeven.