Lening aanvragen

Op zoek naar een lening, of wil je gewoon weten hoe duur een lening is? De beste manier is om een aantal offertes aan te vragen. Je kan dat zelf doen of laten doen. ... Lees meer

Op zoek naar een lening, of wil je gewoon weten hoe duur een lening is? De beste manier is om een aantal offertes aan te vragen. Je kan dat zelf doen of laten doen. Er zijn meerdere partijen bij wie je direct een lening kan aanvragen en binnen een dag een offerte zal ontvangen. Kijk bijvoorbeeld bij Santander, daar kunt u geld lenen vanaf 1500 euro. Of het Krediet Groep Nederland of KredietSpotter.nl. Zo kan je eenvoudig leningen vergelijken.


Inhoud

Offerte aanvragen lening

Offertes vraag je direct aan via zogenaamde tussenpersonen, zonder extra kosten. Dat kan gewoon online en je bent in een paar minuten wel klaar met de aanvraag. Je vult een vragenlijst in met persoonlijke gegevens en dan krijg je vaak dezelfde dag nog een e-mail (of een telefoontje als je dit aangeeft) met een aantal offertes van leningen.

Je kan makkelijk zelf allerlei offertes aanvragen. Als je een beetje zoekt op internet kom je vrij snel veel aanbieders van leningen tegen waar je met een paar klikken zo kan zien hoeveel een lening je kost, en direct een offerte kan aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld bij Krediet Groep Nederland of KredietSpotter.nlDirect bij de bank

Je kan ook een lening aanvragen bij je eigen bank. Het voordeel is dan dat je alles bij een bank geregeld hebt. Dat geeft vaak een beter overzicht van je inkomsten en uitgaven. Bovendien kan je het dan ook vaak sneller regelen. Want de bank weet immers precies hoeveel geld er maandelijks binnenkomt.

Een nadeel is echter dat de leningen bij de gangbare banken meestal wel wat duurder zijn dat de leningen bij overige kredietverstrekkers.

Er zijn ook intermediairs bij wie je een lening kan afsluiten, maar meestal bemiddelen ze alleen bij het tot stand komen van de lening. De meeste intermediairs krijgen een commissie van de bank of de kredietverstrekkers als de lening is afgesloten. Zij hoeven dus geen extra kosten in rekening te brengen, maar sommige doen dat wel. Het is goed om daar op te letten.


Soorten Leningen

Veel mensen sluiten overhaast leningen af. Het is goed om even goed stil te staan bij de soorten leningen. De bekendste leningen zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Bij het doorlopend krediet heb je altijd de beschikking over een bepaald maximum leenbedrag en kan je altijd bijlenen tot je het maximum bedrag bereikt hebt. De rentes zijn vaak flexibel (die kan dus schommelen) en je mag boetevrij vervroegd aflossen (handig voor als je later een goedkopere aabieder vindt!)

Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat je meer zekerheid hebt wat betreft rente. Je tekent een contract met daarbij een vaste rente en aflossingstermijnen. Het is de klassieke lening die wij allemaal kennen.

Heb je een huis of iets anders dat als onderpand kan dienen, dan zijn er ook weer andere leningen beschikbaar, in veel gevallen zijn di zelfs goedkoper.

Voor meer informatie over verschillende soorten leningen kijk je hier.