Sociale Kredietbanken

Er zijn in Nederland speciale banken waar u kunt geld lenen als u weinig inkomen heeft, een uitkering heeft of negatieve BKR registratie. Deze banken zijn speciaal in het leven geroepen om mensen te ... Lees meer


Er zijn in Nederland speciale banken waar u kunt geld lenen als u weinig inkomen heeft, een uitkering heeft of negatieve BKR registratie. Deze banken zijn speciaal in het leven geroepen om mensen te helpen die van een gewone bank geen lening kunnen krijgen.


Deze banken zijn de sociale kredietbanken. Ze zijn in heel Nederland te vinden, vaak onder een net iets andere naam. Een andere naam van deze speciale bank is de Gemeentelijke Kredietbank, of Sociale Bank of ook wel Kredietbank Nederland.

sociale-kredietbank-nederland

Inhoud

Geld lenen

Bij welke bank u terecht kunt hangt weer af van waar u woont. Bent u bijvoorbeeld inwoner van Rotterdam dan gaat u naar de Kredietbank Rotterdam. Via deze bank kunt u bijvoorbeeld:

  • Geld lenen voor meubels
  • Geld lenen voor huishoudelijke apparaten
  • Geld lenen om betalingsachterstanden af te lossen.
  • Geld lenen om kleine schulden af te lossen.
  • U kunt geen geld lenen voor een auto, boot, motor of caravan.

Lening aanvragen

Deze regels van de Kredietbank Rotterdam (KBR) gelden over het algemeen voor alle Sociale of Gemeentelijke Kredietbanken in Nederland. De eisen om in aanmerking te komen voor een lening zijn vaak nogal simpel. De leningen zijn vooral bedoeld voor personen die bij een gewone bank niet terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat een gewone bank vindt dat uw inkomen te laag is, of omdat u een negatieve kredietregistratie heeft bij het BKR.

Of u in aanmerking komt voor een lening hangt vaak af van een aantal zaken. De consulent zal dit met u doorlopen. Zij kijken dan naar uw inkomen, uw mogelijke schulden en uw uitgavenpatroon. Zien zijn mogelijkheden voor een lening dan zult u deze krijgen. Maar het kan ook zijn dat u bijvoorbeeld het advies krijgt om eerst te bezuinigen op uw uitgaven. Of zij kijken eerst naar andere oplossingen om uw mogelijke schulden af te lossen.

Een bezoek naar de gemeentelijk kredietbank is in veel gevallen zeker de moeite waard. U kunt direct een afspraak maken door te bellen met uw gemeente en hiernaar te vragen. U kunt voor een overzicht ook terecht op de website Sociale Banken Nederland. Daar vindt u een overzicht van alle gemeentelijke kredietbanken in Nederland.

sociale-banken-nederland