Zakelijk geld lenen zonder bank

Er zijn genoeg bedrijven en zelfstandige ondernemers die op zoek zijn naar een lening en bij de bank geen lening krijgen. Gelukkig zijn er alternatieven voor zakelijk geld lenen zonder bank. Wij laten u ... Lees meer

Er zijn genoeg bedrijven en zelfstandige ondernemers die op zoek zijn naar een lening en bij de bank geen lening krijgen. Gelukkig zijn er alternatieven voor zakelijk geld lenen zonder bank. Wij laten u de aanbieders zien bij u direct terecht kunt voor zakelijk krediet zonder bank, bijvoorbeeld via crowdfunding of particuliere investeerders.


Geld lenen zonder bank zelfstandigen en mkb

Zakelijk geld lenen zonder bank hoeft niet per se moeilijk te zijn of lastig te realiseren. Er zijn veel speciale online platforms waar u zo terecht kan met uw verhaal. Deze platforms hebben deskundigen in dienst die u bij de aanvraag zullen helpen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij platforms voor crowdfunding, zoals
Collin Crowdfund , waar u begeleiding krijgt voor het plaatsen van de aanvraag voor een zakelijke lening.

Bovendien kunt u vaak erg snel een zakelijk krediet krijgen. Een groot aantal aanvragen zijn binnen 48 uur al verzekerd van hun geld. In veel gevallen wordt overigens eerst gekeken naar cashflow en niet eens zozeer naar kredietwaardigheid. Zo zijn er ook steeds meer aanbieders van zakelijke leningen waar u direct zakelijk krediet kan krijgen als u bijvoorbeeld uitstaande facturen heeft, of pinbetalingen ontvangt. Welke platforms en mogelijkheden voor zakelijk krediet zonder bank zijn er zoal?

  • Bridgefund geeft snel zakelijk krediet aan ZZP’ers en MKB’ers zonder jaarcijfers maar met een minimale jaaromzet van 75.000 euro. Om een aanvraag in te dienen, upload je de recente transacties van je zakelijke rekening en moet je minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK.
  • CapitalBox kent hogere prijzen, maar biedt snel en makkelijk zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Enige voorwaarde is een minimale jaaromzet van € 75.000.
  • Via InvoiceFinance NL kunt u direct geld ontvangen als u minimaal €100.000 jaaromzet heeft. InvoiceFinance NL biedt u dan een flexibel zakelijk krediet aan. Dat is een nieuwe dienst waarbij u altijd extra geld kunt opnemen van uw krediet, tot dat u uw kredietlimiet heeft bereikt. Hiermee heeft u altijd en per direct kapitaal beschikbaar. Het is een soort doorlopend krediet, maar dan voor ondernemers.
  • Een ander goed voorbeeld is OPR Bedrijfskrediet. Lenen hier is duurder maar u kunt hier als eenmanszaak, ZZP’ers, MKB en VOF direct een lening krijgen zonder vragen.
  • Er zijn ook andere varianten en manieren om een lening te krijgen. Met een aanbieder van bedrijfsleningen zoals KredietVooruit.nl regelt u bijvoorbeeld de terugbetaling van de lening door het afromen van uw cashflow via pin of automatische incasso.
  • Zie verder hieronder meer voorbeelden van nieuwe financierders van bedrijfskredieten in Nederland voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers of een zakelijke lening zonder bkr toetsing.

CapitalBox is een direct lender voor Nederlandse bedrijven. U kunt hier gewoon snel en makkelijk zakelijk geld lenen. Het krediet wordt bovendien snel gestort. De minimale lening is 2.000 euro en maximaal kunt u 50.000 euro lenen voor uw bedrijf. Wel zijn de kosten van deze leningen over het algemeen een stuk duurder dan bijvoorbeeld leningen via de bank of via de crowdfunding platforms hierboven.

U kunt bovendien deze lening niet gebruiken als startkapitaal. Volgens de kleine letters moet u al een gevestigd bedrijf zijn met een gemiddelde jaaromzet van minimaal 75.000 euro. Let trouwens op: CapitalBox doet dus gegarandeerd geen toetsing bij het BKR, wel bij EDR Credit Services in Den Haag. Dat bureau kijkt specifiek naar kredietgegevens van bedrijven en heeft een database met daarin informatie over betalingsachterstanden in het zakelijke circuit.

zakelijk-geld-lenen-zonder-bkr


Een erg fijne manier om snel geld te lenen met negatieve BKR is via InvoiceFinance NL. Hier kunt u geen lening aanvragen, maar u kunt direct geld krijgen als u openstaande facturen heeft. Veel opdrachtgevers, vooral grotere bedrijven, betalen vaak traag uw facturen uit. Dan kunt u dus lang op uw geld wachten. InvoiceFinance NL biedt echter een nieuwe dienst aan waarbij u direct uw facturen betaalt krijgt. Dit kan dus een goede oplossingen zijn, want hierdoor heeft u direct meer kapitaal beschikbaar. Dit kan u een (dure) lening schelen.

Bij InvoiceFinance NL werkt het zo: u kiest een bedrag van de factuur dat u als lening wilt ontvangen. U krijgt dan direct dat bedrag op uw rekening gestort. Zodra de factuur van uw klant door InvoiceFinance NL is geïnd, dan ontvangt u het resterende bedrag minus de kosten van de lening op uw rekening gestort.

Het bedrijf is trouwens erg transparant over de kosten. U ziet onder aan de hoofdpagina een schuiver waarbij u direct kunt zien wat de kosten per factuur zijn. Heeft u bijvoorbeeld een factuur van 5000 euro, dan krijgt u vandaag nog 4099 euro uitbetaald. Het resterende bedrag van 750 euro krijgt u nadat uw debiteur heeft betaald. De rest, 151 euro, zijn de kosten, inclusief BTW (waarvan u de BTW ook nog eens kunt terugvragen). Betaalt uw klant te laat, dan loopt u wel de risico dat de kosten hoger oplopen (1% per 30 dagen).

invoice-nederland


KredietVooruit.nl is een nieuwe aanbieder in Nederland die het ook weer net even wat anders aanpakt. Een lening wordt namelijk automatisch afgelost via pinbetalingen of via andere facturen. Kredietvooruit houdt automatisch een deel van de betalingen in en betaalt u de rest van het bedrag. Het is krediet via pinbetaling of via automatische incasso.

Want heb je geen pin-automaat? Dan is er ook de optie om met dagelijkse incasso te betalen. Ze incasseren elke dag, 5 dagen in de week. Dit proces gaat volledig automatisch. Dit gebeurt allemaal op basis van een vast percentage van de omzet. Verdien je meer, dan betaal je dus ook sneller je lening af.

krediet-vooruit-nl


Een soortgelijke aanbieder is Pinvoorschot. Zij pionierden deze vorm van zakelijk geld lenen. Het principe is dan ook exact hetzelfde als Kredietvooruit. Je krijgt een lening en betaalt deze terug via de pinbetalingen. Deze betalingen lopen dan ook via Pinvoorschot en na aftrek van de terugbetaling (een vast percentage) krijg je de rest van het geld gewoon op je rekening gestort.

Er is bij Pinvoorschot geen optie om via facturen te betalen of automatische incasso. Ze zijn dus minder flexibel. Wel kunnen ze een voorstel op maat maken en krijg je altijd een adviseur over de vloer die naar je situatie kijkt. Bovendien hebben ze ook nog een ander uniek product: WEB voorschot. Dit is met name handig voor webwinkels.

Iedere dag wordt een deel van het voorschot afgelost, afhankelijk van de online omzet van die dag. Als er veel omzet is wordt meer afgelost; als er weinig of geen omzet is wordt die dag minder of zelfs niets afgelost. Door de eenvoud van het product kan het voorschot normaliter binnen enkele dagen worden uitgekeerd.