Flexibel bedrijfskrediet aanvragen

Een flexibel bedrijfskrediet aanvragen kan sinds enkele jaren makkelijk en eenvoudig via nieuwe aanbieders van zakelijke leningen. De eisen voor een bedrijfslening zijn minder geworden dan wat u van de bank gewend bent en ... Lees meer

Een flexibel bedrijfskrediet aanvragen kan sinds enkele jaren makkelijk en eenvoudig via nieuwe aanbieders van zakelijke leningen. De eisen voor een bedrijfslening zijn minder geworden dan wat u van de bank gewend bent en deze bedrijfsleningen zijn bovendien meer flexibel.


Bij de meeste aanbieders krijgt u te maken met een automatisch project waarbij u direct kan zien of u voor een lening in aanmerking komt. U heeft hierbij de keuze tussen diverse soorten leningen, zoals een doorlopend zakelijk krediet, een flexibel bedrijfskrediet, zakelijke crowdfunding, een snelle zakelijke lening of u kunt ook kiezen voor het het uitbesteden van de aanvraag als u dit allemaal te veel werk vindt.

In ons overzicht hieronder ziet u direct bij elke aanbieders u terecht kan voor de verschillende soorten zakelijke leningen. Let trouwens goed op dat sommige aanbieders een stuk duurder zijn dan anderen. Bovendien zijn er soms ook provisiekosten die u moet betalen. Dit laatste is vooral het geval bij doorlopend zakelijk krediet of een rekening courant krediet die u bij de meeste banken kunt afsluiten.

Inhoud

Snel zakelijk lenen zonder jaarcijfers

 • Jaarcijfers zijn vooral bij de nieuwste aanbieders niet nodig. Bij banken en dergelijke wél.
 • Bent u ZZP’er, dan krijgt u bij de banken en een aantal aanbieders ook een BKR toetsing.

Aanbieders zakelijke lening

 • Qeld belooft de snelste te zijn, met een makkelijk aanvraagproces van 1 minuut en een concreet financieringsvoorstel binnen een uur. Zodra u dit voorstel online ondertekent, dan storten zij dezelfde dag nog het geld. Speciaal geschikt voor kleine bedrijven en ZZP’ers, met leningen vanaf 1000 euro.
 • Bridgefund geeft ook snel zakelijk krediet aan ZZP’ers en MKB’ers zonder jaarcijfers maar met een minimale jaaromzet van 75.000 euro. Om een aanvraag in te dienen, upload je de recente transacties van je zakelijke rekening en moet je minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK.
 • Floryn NL biedt direct een zakelijke lening als u minimaal €100.000 jaaromzet heeft. Floryn biedt u dan een flexibel zakelijk krediet aan. Dit is een doorlopend krediet of rekening courant krediet voor ondernemers. U kunt daarmee flexibel aflossen en geld opnemen van uw krediet, tot uw kredietlimiet.
 • KredietVooruit.nl is een aanbieder van bedrijfsleningen waarbij de terugbetaling van de lening regelt via het afromen van uw cashflow via binnenkomende pinbetalingen of automatische incasso. Het terugbetalen is flexibel en hangt af van de omzet die u binnenhaalt.
 • Pinvoorschot is een pionier van dit soort leningen en biedt ook leningen met automatische terugbetalingen voor webshops.
 • CapitalBox kent iets strengere voorwaarden, maar biedt ook snel en makkelijk zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Enige voorwaarde is een minimale jaaromzet van € 75.000.
 • Atlantis Financiers biedt een impulskrediet speciaal voor ondernemers zonder jaarcijfers. U kunt een lening krijgen als u bijvoorbeeld openstaande facturen heeft. U kunt hier ook terecht voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers. Ook als zzp’er of starter kunt u hier zakelijk lenen zonder jaarcijfers. Helemaal onder aan dit artikel vindt u soortgelijke aanbieders.
 • OPR Bedrijfskrediet is een ander goed voorbeeld van een aanbieder die niet moeilijk doet over de aanvraag. Deze aanbieders is in de meeste gevallen nog duurder dan de meeste aanbieders, maar u kunt hier wel direct een lening krijgen met een persoonlijke garantsteller voor BV, eenmanszaken, ZZP’ers en VOF.
 • Zie hieronder meer voorbeelden van nieuwe financierders van bedrijfskredieten in Nederland voor zakelijke leningen zonder jaarcijfers. In meer details leggen we uit hoe de aanvraag werkt bij de diverse aanbieders voor een zakelijke krediet zonder jaarcijfers.

Bedrijfslening via facturen verkopen

Je kan de zakelijke lening ook aanvragen via een marktplaats als Loanstreet NL. Zij checken direct voor jouw bedrijf de mogelijkheden bij nog veel meer aanbieders. Ze kijken bijvoorbeeld voor jou ook nog naar de mogelijkheden bij Cannock, Ebury, Boozt24 en Voldaan.

De opties via Loanstreet NL zijn vooral erg handig als je bijvoorbeeld uitstaande facturen hebt en op zoek bent naar een lening door je uitstaande facturen te verkopen. Dit heet ook wel factoring.

 • Het unieke systeem van Loanstreet NL gaat op basis van je boekhouding. Het geeft je binnen een paar minuten direct duidelijkheid. Ze presenteren je gratis en overzichtelijk de kansen, kosten en voorwaarden per financierder. Je hebt dus geen jaarcijfers nodig.
 • Bovendien krijg je ook begeleiding door hun experts indien nodig blijkt.
 • Je kan hiermee bijvoorbeeld ook snel een zakelijke lening krijgen dankzij eventuele openstaande facturen die je hebt. Dit laatste kan bijvoorbeeld via Voldaan.

Rekening courant krediet zakelijk

De flexibele zakelelijke leningen zijn vergelijkbaar met een rekening courant krediet. Een zakelijk rekening courant krediet sluit u af bij de bank en kan alleen als u een zakelijke bankrekening afsluit. Minimale eisen hangen samen met uw omzet en jaarcijfers.

Het afsluiten van een rekening courant krediet gaat het snelst via uw huidige bank. Bij een rekening courant krediet kunt u ‘rood staan’ op uw zakelijke bankrekening. U kunt het ook vergelijken met een soort van zakelijk doorlopend krediet. De looptijd is vaak in overleg met de bank. En soms is er ook een zakelijk onderpand nodig. De kosten bestaan uit een rente, kredietprovisie en behandelingskosten.

Veel bedrijven vinden dit een omslachtig proces. Er zijn veel aparte kosten en het afsluiten is niet snel gedaan. Andere aanbieders bieden tegenwoordig dan ook vergelijkbare zakelijke leningen en flexibel bedrijfskredieten. De meest bekende aanbieders zijn Floryn NL en Bridgefund. Het proces is hier vaak overzichtelijker en makkelijker. Wel kunnen de totale kosten hoger uitvallen, omdat deze aanbieders sneller en makkelijker een bedrijfskrediet geven.

 • Bij Floryn NL kan je een zakelijk doorlopend krediet aanvragen. Je kan hierbij zelf bepalen hoeveel geld je opneemt van je rekening. Aflossen is ook flexibel
 • Bridgefund biedt snelle zakelijke leningen aan. Binnen 8 uur weet je of je lening krijgt, en ontvangt het bedrag binnen 1 werkdag. De lening is flexibel want je mag boetevrij aflossen. En heb je een maand later opnieuw geld nodig, dan kan je makkelijk weer een nieuwe zakelijke lening aanvragen.