Zakelijke lening met negatieve bkr

Zakelijke lening met negatieve bkr

Zakelijke lening met negatieve bkr


Welke oplossingen zijn er voor een bedrijfslening met negatieve bkr? Op zoek naar een zakelijke lening bijvoorbeeld als ZZP-er of voor uw B.V., wij hebben voor u de mogelijkheden op een rijtje. Zakelijk lenen kan bijvoorbeeld ook als u als ZZP-er een negatieve BKR registratie heeft, maar daar zitten wel grotere risico’s aan. Wij bekijken voor u de nieuwste aanbieders voor zakelijk krediet met negatieve bkr, zoals zakelijk lenen zonder bank.

Zakelijk lenen met bkr

Voor een puur zakelijke lening heeft u trouwens niet per se met het BKR te maken. Het BKR houdt de leningen bij van particulieren. Maar bent u hoofdelijk aansprakelijk voor uw onderneming, bijvoorbeeld omdat u een eenmanszaak heeft of een VOF, of simpelweg omdat u ZZP-er bent, dan krijgt u in een aantal gevallen wel met BKR te maken. Heeft u een negatieve BKR registratie, hoe kunt u dit dan omzeilen en toch een zakelijke lening afsluiten met bkr of zakelijk geld lenen met negatieve bkr?

bedrijfslening zonder bkr

Sinds 2015 en tot aan 2018 zijn er veel nieuwe aanbieders op de markt bijgekomen die zakelijke leningen aanbieden en creatieve oplossingen hebben voor de terugbetaling of de financiering. Deze leningen kennen geen BKR toetsing en zijn vaak ook wel iets duurder dan een gewone zakelijke leningen. Bent u op zoek naar een lening als zzp-er of voor uw BV danwel VOF en heeft u als persoon een negatieve BKR registratie, dan kunt u gebruik maken van deze aanbieders voor een bedrijfskrediet zonder bkr.

  • Bridgefund doet geen BKR toetsing, maar leningen zijn alleen mogelijk voor ZZP en MKB met een jaaromzet vanaf € 75.000. Je moet minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK. Je hoeft bij Bridgefund ook geen jaarcijfers te overleggen of een bedrijfsplan. Aflossen gaan dagelijks via automatische incasso.
  • Bij KredietVooruit.nl is er ook geen BKR toetsing. Hier regelt u de terugbetaling van de lening ook via automatische incasso. Dit kan ook via de pinbetalingen die u binnenkrijg. Als u namelijk met pinbetalingen werkt, dan kunnen zij uw pinbetalingen overnemen. Zij romen het bedrag dat u moet terugbetalen dan direct van de omzet af. Bij elke pinbetaling betaalt u dus een klein percentage aan kosten voor het terugbetalen van de lening. U heeft er verder geen omkijken naar. Heeft u geen pin, dan kunt u bij KredietVooruit.nl terugbetalen via automatische incasso.
  • Een ander goed voorbeeld van zakelijk krediet zonder bkr is OPR Bedrijfskrediet. Deze leningen zijn nog wat duurder, maar u kunt hier direct een lening krijgen zonder BKR toetsing voor eenmanszaken, ZZP’ers en VOF. Leningen werken hier via een garantsteller.
  • B2BusinessLening is ook erg prijzig, maar hier heeft u helemaal geen garantsteller nodig. Een lening is zo geregeld en u hoeft weinig papierwerk te doen.
  • Het impulskrediet van Atlantis Financiers werkt weer een beetje anders. Hier kunt u een lening krijgen als u openstaande facturen heeft. U kunt hier terecht voor een lening zonder bkr toetsing, of een zakelijke lening zonder jaarcijfers. Ook als zzp’er of starter.
  • Er zijn daarnaast nog meer varianten en manieren om een zakelijke lening te krijgen. Zie verder hieronder meer voorbeelden van nieuwe financierders van bedrijfskredieten in Nederland voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers of een zakelijke lening zonder bkr toetsing.


B2BusinessLening is een nieuwe aanbieder in Nederland sinds 2017. U kunt hier snel zakelijk geld lenen. Het geld wordt bovendien snel gestort. De minimale lening is 2.000 euro en maximaal kunt u 50.000 euro lenen voor uw bedrijf.

U kunt deze soort lening helaas niet gebruiken als startkapitaal. Volgens de kleine letters moet u al een gevestigd bedrijf zijn met een gemiddelde jaaromzet van minimaal 75.000 euro. Let trouwens op: B2BusinessLening doet dus gegarandeerd geen toetsing bij het BKR, wel bij EDR Credit Services in Den Haag. Dat bureau kijkt specifiek naar kredietgegevens van bedrijven en heeft een database met daarin informatie over betalingsachterstanden in het zakelijke circuit.

zakelijk-geld-lenen-zonder-bkr


Een erg fijne manier om snel geld te lenen met negatieve BKR is via InvoiceFinance NL. Hier kunt u geen lening aanvragen, maar u kunt direct geld krijgen als u openstaande facturen heeft. Veel opdrachtgevers, vooral grotere bedrijven, betalen vaak traag uw facturen uit. Dan kunt u dus lang op uw geld wachten. InvoiceFinance NL biedt echter een nieuwe dienst aan waarbij u direct uw facturen betaalt krijgt. Dit kan dus een goede oplossingen zijn, want hierdoor heeft u direct meer kapitaal beschikbaar. Dit kan u een (dure) lening schelen.

Bij InvoiceFinance werkt het zo: u kiest een bedrag van de factuur dat u als lening wilt ontvangen. U krijgt dan direct dat bedrag op uw rekening gestort. Zodra de factuur van uw klant door InvoiceFinance is geïnd, dan ontvangt u het resterende bedrag minus de kosten van de lening op uw rekening gestort.

Het bedrijf is trouwens erg transparant over de kosten. U ziet onder aan de hoofdpagina een schuiver waarbij u direct kunt zien wat de kosten per factuur zijn. Heeft u bijvoorbeeld een factuur van 5000 euro, dan krijgt u vandaag nog 4099 euro uitbetaald. Het resterende bedrag van 750 euro krijgt u nadat uw debiteur heeft betaald. De rest, 151 euro, zijn de kosten, inclusief BTW (waarvan u de BTW ook nog eens kunt terugvragen). Betaalt uw klant te laat, dan loopt u wel de risico dat de kosten hoger oplopen (1% per 30 dagen).

invoice-nederland


KredietVooruit.nl is een nieuwe aanbieder in Nederland die het ook weer net even wat anders aanpakt. Een lening wordt namelijk automatisch afgelost via pinbetalingen of via andere facturen. Kredietvooruit houdt automatisch een deel van de betalingen in en betaalt u de rest van het bedrag. Het is krediet via pinbetaling of via automatische incasso.

Want heb je geen pin-automaat? Dan is er ook de optie om met dagelijkse incasso te betalen. Ze incasseren elke dag, 5 dagen in de week. Dit proces gaat volledig automatisch. Dit gebeurt allemaal op basis van een vast percentage van de omzet. Verdien je meer, dan betaal je dus ook sneller je lening af.

krediet-vooruit-nl


Een soortgelijke aanbieder is Pinvoorschot. Zij pionierden deze vorm van zakelijk geld lenen. Het principe is dan ook exact hetzelfde als Kredietvooruit. Je krijgt een lening en betaalt deze terug via de pinbetalingen. Deze betalingen lopen dan ook via Pinvoorschot en na aftrek van de terugbetaling (een vast percentage) krijg je de rest van het geld gewoon op je rekening gestort.

Er is bij Pinvoorschot geen optie om via facturen te betalen of automatische incasso. Ze zijn dus minder flexibel. Wel kunnen ze een voorstel op maat maken en krijg je altijd een adviseur over de vloer die naar je situatie kijkt. Bovendien hebben ze ook nog een ander uniek product: WEB voorschot. Dit is met name handig voor webwinkels.

Iedere dag wordt een deel van het voorschot afgelost, afhankelijk van de online omzet van die dag. Als er veel omzet is wordt meer afgelost; als er weinig of geen omzet is wordt die dag minder of zelfs niets afgelost. Door de eenvoud van het product kan het voorschot normaliter binnen enkele dagen worden uitgekeerd.