Zakelijke lening met negatieve bkr

Er zijn steeds meer aanbieders in Nederland voor een zakelijke lening met bkr. Deze zakelijke leningen met bkr zijn er ook voor ZZP’ers met BKR die een zakelijke lening willen aanvragen maar met een ... Lees meer


Er zijn steeds meer aanbieders in Nederland voor een zakelijke lening met bkr. Deze zakelijke leningen met bkr zijn er ook voor ZZP’ers met BKR die een zakelijke lening willen aanvragen maar met een negatieve BKR registratie kampen. Bij veel van deze aanbieders is het wel oppassen, want de kosten kunnen best hoog zijn. Maak dus een goede afweging. Gelukkig zijn er ook goedkopere zakelijke leningen met BKR aan te vragen.


Bekijk hieronder dit overzicht met de nieuwste aanbieders voor zakelijk lenen met bkr. Je kan hiermee goed vergelijken en de mogelijkheden zien voor jouw onderneming met betrekking tot zakelijk geld lenen met bkr.

 • Zakelijk lenen met bkr of ook wel een bedrijfskrediet met negatieve bkr valt tegenwoordig makkelijk en snel te regelen – bovendien is het in een aantal gevallen ook goedkoop. Toch moet je bij een aantal aanbieders goed letten op de kosten en risico’s.
 • Een zakelijk krediet met negatieve BKR is vooral geschikt voor een startende ondernemers, ZZP-er, of in enkele gevallen voor een VOF. Zakelijk lenen als ZZP-er zitten wel hogere persoonlijke risico’s aan. Je bent zelf als persoon financieel eindverantwoordelijk.

invoice-nederland

Inhoud

Lening voor zzp’er met BKR

Welke oplossingen zijn er voor een bedrijfslening met negatieve bkr? Op zoek naar een zakelijke lening bijvoorbeeld als ZZP-er of wilt u een bedrijfskrediet aanvragen voor uw B.V., wij hebben voor u de mogelijkheden op een rijtje. Zakelijk lenen kan bijvoorbeeld ook als u als ZZP-er een negatieve BKR registratie heeft, maar daar zitten wel grotere risico’s aan.

AanbiederOmzet nodig
(gem. jaarbasis)
OPR Bedrijfskrediet
Pinvoorschot12.000
Kredietvooruit50.000
SwishFund50.000
Bridgefund75.000
CapitalBox75.000
Floryn NL100.000
Atlantis250.000

Starterskrediet met negatieve bkr

Voor starters met negatieve BKR zijn de mogelijkheden iets minder. Een bekende kredietverstrekker voor een lening voor startende ondernemers met bkr is Qredits waar dus ook starters met negatieve BKR registratie terecht kunnen. U krijgt bij deze sociale kredietverstrekker bovendien goede begeleiding. Een meer commerciële aanbieder als OPR Bedrijfskrediet is er ook voor startende bedrijven maar is relatief duur. Een lening van 3000 euro voor 1 maand kost minimaal 500 euro.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld Kredietvooruit of Swishfund. Maar je bedrijf moet dan wel tenminste een jaar economisch actief zijn en minimaal €50.000,- omzet hebben. Overige aanbieders hebben nog hogere omzeteisen waar de meeste starters waarschijnlijk nog niet aan kunnen tippen. Die omzeteisen zijn bijvoorbeeld bij Floryn NL 100.000 euro.

 • Via Swishfund NL kunt u direct geld lenen vanaf 3.000 euro en met een looptijd van 3 maanden. De maximale rente is 2.3% op maandbasis en de bijkomende eenmalige kosten zijn 2% met een minimum van 650 euro. Dit is dus best prijzig, maar de lening is wel makkelijk af te sluiten en is bovendien geschikt voor starters met negatieve BKR als je tenminste al een jaar actief bent met een omzet van 50.000 euro.
 • Overige voorwaarden voor een lening bij Swishfund: De lening is alleen voor bedrijven die in Nederland ingeschreven staan bij de KvK en een zakelijke bankrekening hebben. Daarbij moet je bedrijf tenminste een jaar economisch actief zijn en minimaal €50.000,- omzet hebben in het afgelopen jaar.

Zakelijke lening met BKR registratie

Voor een puur zakelijke lening krijgt u trouwens niet per se direct met het BKR te maken. Het BKR houdt de leningen bij van particulieren. Maar bent u hoofdelijk aansprakelijk voor uw onderneming, bijvoorbeeld omdat u een eenmanszaak heeft of een VOF, of simpelweg omdat u ZZP-er bent, dan krijgt u in een aantal gevallen wel met BKR te maken. Heeft u een negatieve BKR registratie, hoe kunt u dit dan omzeilen en toch een zakelijke lening afsluiten met bkr of zakelijk geld lenen met negatieve bkr?

Sinds 2015 en tot aan 2019 zijn er veel nieuwe aanbieders op de markt bijgekomen die zakelijke leningen aanbieden en creatieve oplossingen hebben voor de terugbetaling of de financiering. Deze leningen kennen geen BKR toetsing en zijn vaak ook wel iets duurder dan een gewone zakelijke leningen. Bent u op zoek naar een lening als zzp-er of voor uw BV danwel VOF en heeft u als persoon een negatieve BKR registratie, dan kunt u gebruik maken van deze aanbieders voor een bedrijfskrediet zonder bkr.

 • Via Floryn NL (voorheen Invoice Finance) kunt u direct geld ontvangen als u minimaal €100.000 jaaromzet heeft. InvoiceFinance NL biedt u dan een flexibel zakelijk krediet aan. Dat is een nieuwe dienst waarbij u altijd extra geld kunt opnemen van uw krediet, tot dat u uw kredietlimiet heeft bereikt.
 • Bridgefund doet ook geen BKR toetsing, maar leningen zijn alleen mogelijk voor ZZP en MKB met een jaaromzet vanaf € 75.000. Je moet minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK. Om een lening aan te vragen, upload u uw recente bankgegevens van uw zakelijke rekening.
 • Bij KredietVooruit.nl is er ook geen BKR toetsing. Hier regelt u de terugbetaling van de lening via automatische incasso of via pinbetalingen die u binnenkrijgt. Zoekt u een lening voor startende ondernemers met bkr, dan is dit dus een goede optie.
 • Via Swishfund NL kunt u direct geld lenen vanaf 3.000 euro en met een looptijd van 3 maanden. De maximale rente is 2.3% op maandbasis en de bijkomende eenmalige kosten zijn 2% met een minimum van 650 euro.
 • Een lening bij CapitalBox is zo geregeld en u hoeft weinig papierwerk te doen. Wel moet u minimaal 75000 euro omzet hebben en minimaal 1 jaar actief zijn.
 • Atlantis Financiers biedt een impulskrediet speciaal voor ondernemers zonder jaarcijfers. U kunt een lening krijgen als u bijvoorbeeld openstaande facturen heeft. U kunt hier ook terecht voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers. Ook als zzp’er of starter kunt u hier zakelijk lenen zonder jaarcijfers. Helemaal onder aan dit artikel vindt u soortgelijke aanbieders.
 • Bij OPR Bedrijfskrediet is het makkelijk geld lenen, zonder een minimale omzeteis. De leningen zijn wat duur, maar u kunt hier wel direct een lening krijgen zonder BKR toetsing voor eenmanszaken, ZZP’ers en VOF. Leningen werken hier via een garantsteller, maar u kunt als persoon garant staan voor de zakelijke lening.
 • Via het impulskrediet van Atlantis Financiers kunt u een lening krijgen als u openstaande facturen heeft. Ook als zzp’er of starter.
 • Er zijn daarnaast nog meer varianten en manieren om een zakelijke lening te krijgen. Zie verder hieronder uitleg over hoe deze zakelijke leningen werken en meer voorbeelden van financierders van bedrijfskredieten in Nederland voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers of een zakelijke lening zonder bkr toetsing.

bedrijfslening zonder bkr

   
  Wees wel bewust van het risico voor zakelijk lenen met negatieve BKR. Er zijn genoeg voorbeelden van ZZP’ers en ondernemers die niet goed met geld omgaan, daarom een negatieve BKR registratie hebben en vervolgens jarenlang bezig zijn met het terugbetalen van meer dure leningen. Herken je je hierin, vraag dan hulp bij schulden. Niet om een extra lening. Let dan ook op: Snel zakelijk geld lenen zonder gedoe levert vaak juist problemen op bij het terugbetalen, niet bij het aanvragen ervan.

AanbiederOmzet nodig
OPR Bedrijfskrediet
Pinvoorschot12.000
Kredietvooruit50.000
SwishFund50.000
Bridgefund75.000
CapitalBox75.000
Floryn NL100.000
Atlantis250.000

zakelijk geld lenen met bkr

CapitalBox is een nieuwe aanbieder in Nederland sinds 2017. U kunt hier snel zakelijk geld lenen. Het geld wordt bovendien snel gestort. De minimale lening is 2.000 euro en maximaal kunt u 50.000 euro lenen voor uw bedrijf.

U kunt deze soort lening helaas niet gebruiken als startkapitaal. Volgens de kleine letters moet u al een gevestigd bedrijf zijn met een gemiddelde jaaromzet van minimaal 75.000 euro. Let trouwens op: CapitalBox doet dus gegarandeerd geen toetsing bij het BKR, wel bij EDR Credit Services in Den Haag. Dat bureau kijkt specifiek naar kredietgegevens van bedrijven en heeft een database met daarin informatie over betalingsachterstanden in het zakelijke circuit.

 • Via Floryn NL kunt u direct geld ontvangen als u minimaal €100.000 jaaromzet heeft. Floryn (voorheen InvoiceFinance) biedt u dan een flexibel zakelijk krediet aan. Dat is een nieuwe dienst waarbij u altijd extra geld kunt opnemen van uw krediet, tot dat u uw kredietlimiet heeft bereikt. Hiermee heeft u altijd en per direct kapitaal beschikbaar. Het is een soort doorlopend krediet, maar dan voor ondernemers.

krediet-vooruit-nl

KredietVooruit.nl is een nieuwe aanbieder in Nederland die het ook weer net even wat anders aanpakt. Een lening wordt namelijk automatisch afgelost via pinbetalingen of via andere facturen. Kredietvooruit houdt automatisch een deel van de betalingen in en betaalt u de rest van het bedrag. Het is krediet via pinbetaling of via automatische incasso.

Want heb je geen pin-automaat? Dan is er ook de optie om met dagelijkse incasso te betalen. Ze incasseren elke dag, 5 dagen in de week. Dit proces gaat volledig automatisch. Dit gebeurt allemaal op basis van een vast percentage van de omzet. Verdien je meer, dan betaal je dus ook sneller je lening af.

Een soortgelijke aanbieder is Pinvoorschot. Zij pionierden deze vorm van zakelijk geld lenen. Het principe is dan ook exact hetzelfde als Kredietvooruit. Je krijgt een lening en betaalt deze terug via de pinbetalingen. Deze betalingen lopen dan ook via Pinvoorschot en na aftrek van de terugbetaling (een vast percentage) krijg je de rest van het geld gewoon op je rekening gestort.

Er is bij Pinvoorschot geen optie om via facturen te betalen of automatische incasso. Ze zijn dus minder flexibel. Wel kunnen ze een voorstel op maat maken en krijg je altijd een adviseur over de vloer die naar je situatie kijkt. Bovendien hebben ze ook nog een ander uniek product: WEB voorschot. Dit is met name handig voor webwinkels.

Iedere dag wordt een deel van het voorschot afgelost, afhankelijk van de online omzet van die dag. Als er veel omzet is wordt meer afgelost; als er weinig of geen omzet is wordt die dag minder of zelfs niets afgelost. Door de eenvoud van het product kan het voorschot normaliter binnen enkele dagen worden uitgekeerd.

 • Via Swishfund NL kunt u direct geld lenen vanaf 3.000 euro en met een looptijd van 3 maanden. De maximale rente is 2.3% op maandbasis en de bijkomende eenmalige kosten zijn 2% met een minimum van 650 euro. Dit is dus best prijzig, maar de lening is wel makkelijk af te sluiten en is bovendien geschikt voor starters met negatieve BKR als je tenminste al een jaar actief bent met een omzet van 50.000 euro.
 • Overige voorwaarden voor een lening bij Swishfund: De lening is alleen voor bedrijven die in Nederland ingeschreven staan bij de KvK en een zakelijke bankrekening hebben. Daarbij moet je bedrijf tenminste een jaar economisch actief zijn en minimaal €50.000,- omzet hebben in het afgelopen jaar.

Swishfund

Bedrijfslening via facturen verkopen

Je kan de zakelijke lening met negatieve bkr ook aanvragen via een online marktplaats als Loanstreet NL. Zij bekijken direct de kansen die jouw bedrijf heeft bij nog enkele aanbieders. Ze kijken bijvoorbeeld ook nog naar Cannock, Ebury, Boozt24 en Voldaan.

De opties via Loanstreet NL zijn vooral erg handig als je bijvoorbeeld uitstaande facturen hebt en op zoek bent naar een lening door je uitstaande facturen te verkopen. Dit heet ook wel factoring.

 • Het unieke systeem van Loanstreet NL gaat op basis van je boekhouding. Het geeft je binnen een paar minuten direct duidelijkheid. Ze presenteren je gratis en overzichtelijk de kansen, kosten en voorwaarden per financierder. Je hebt dus geen jaarcijfers nodig.
 • Bovendien krijg je ook begeleiding door hun experts indien nodig blijkt.
 • Je kan hiermee bijvoorbeeld ook snel een zakelijke lening krijgen dankzij eventuele openstaande facturen die je hebt. Dit laatste kan bijvoorbeeld via Voldaan.