Geld lenen met uitkering

U wilt lening aanvragen maar u heeft een uitkering? Geld lenen met een uitkering kunt u bij veel banken wel vergeten maar er zijn wel degelijk mogelijkheden voor het aanvragen van een lening met ... Lees meer

U wilt lening aanvragen maar u heeft een uitkering? Geld lenen met een uitkering kunt u bij veel banken wel vergeten maar er zijn wel degelijk mogelijkheden voor het aanvragen van een lening met uitkering.


  • Er bestaan sociale kredietbanken in Nederland die u kunnen helpen met een lening ook al heeft u een laag inkomen of een uitkering.
  • Ook zijn er enkele commerciele aanbieders die niet direct nee zeggen tegen een aanvraag.

Banken zijn niet erg happig om een lening te geven aan mensen met een uitkering of laag inkomen. Meer dan 500 euro rood staan kunt u in de meeste gevallen wel vergeten. Rood staan is bovendien geen slimme manier van geld lenen omdat u niet langer dan 3 maanden rood mag staan. Heeft u een nieuwe wasmachine nodig en wilt u daarvoor geld lenen, dan neemt rood staan te veel risico mee. Dus is dit niet raadzaam. En helaas geeft de bank u in de meeste gevallen geen grotere lening.


Inhoud

Geld lenen met WW uitkering

Met een WW uitkering is het in veel gevallen moeilijk om aan een lening te komen. Want met een ww uitkering is de verwachting dat u aan het einde van uw uitkering nog minder geld gaan ontvangen, namelijk de bijstandsuitkering. In een aantal gevallen is het echter wel mogelijk om te lenen met WW. Bijvoorbeeld omdat u net in de WW zit en ook nog een hoge uitkering heeft. Er wordt dan berekend of u genoeg tijd heeft om alles terug te betalen. U kunt hiervoor ondermeer terecht bij Krediet Groep Nederland.

Geld lenen met laag inkomen

Toch zijn er goede oplossingen mogelijkheden om geld te lenen ook al heeft u een laag inkomen of een uitkering. Dit kan via de sociale banken. De sociale banken of kredietbanken zijn speciaal in het leven geroepen om mensen te helpen. Ze zijn onderdeel van de overheid en u vindt ze in elke gemeente. Online kunt u voor meer informatie hierover terecht bij de www.svb.nl.

Deze organisaties kijken met u naar uw inkomsten en uitgaven en bepalen of u in aanmerking kan komen voor een sociale lening. De leningen zijn speciaal bedoeld voor mensen die geen lening krijgen van de bank, omdat ze een laag inkomen hebben of omdat ze bijvoorbeeld bij het bkr geregistreerd zijn en dus vanwege hun negatieve BKR ook geen lening kunnen krijgen.

Soms kunt u bij een commerciële bank geen lening krijgen. Bijvoorbeeld omdat u een laag inkomen heeft, of omdat u ouder bent dan 65 jaar. Ook kan het zijn dat u schulden heeft. Bij de GKB kunt u dan soms wel terecht voor een sociale lening.


Geld lenen met bijstand

In veel gevallen kunt u alleen geld lenen bij de sociale bank als u dit geld nodig heeft voor iets wat u nodig heeft. Bijvoorbeeld een wasmachine, een auto of een noodzakelijke verbouwing. U kunt hier ook terecht als u wilt geld lenen met een bijstandsuitkering. Maar weet wel: heeft u een bijstandsuitkering, in veel gevallen hoeft u dan niet eens geld te lenen als je in de bijstand zit. U heeft namelijk recht op geld.

Zo zijn er speciale voorzieningen mogelijk zoals bijzondere bijstand waarbij u het geld gratis krijgt en niet hoeft te lenen. U kunt hiernaar vragen bij uw gemeente. Maak een afspraak of vraag ernaar bij de balie. U kunt daar vragen stellen over de sociale kredietbank maar ook over speciale voorzieningen die voor u kunnen gelden. Veel mensen weten namelijk niet eens dat er extra geld is speciaal voor hen.

Heeft u hier al informatie over ingewonnen en wilt u toch lenen, bijvoorbeeld omdat u hier niet bij de sociale kredietbank terecht kan? U kunt ook een lening aanvragen via Krediet Groep Nederland. Kies dan voor een laag bedrag om te lenen (bijv. 2500 euro) en lage maandlasten. Het terugbetalen duurt dan wel lang, maar de lening kan wel goedgekeurd worden. In een aantal gevallen kunt u dus ook lenen met een bijstandsuitkering.Particulier geld lenen

Los van dit alles kunt u ook proberen een lening te krijgen van een particulier, of beter gezegd van een groep particulieren. Via nieuwe speciale leen-platforms kunt u zich namelijk inschrijven voor een lening. Andere mensen zijn dan de kredietverstrekkers. Dit speelt allemaal online. U vraagt online een lening aan en vult hierbij alle informatie in.

Daarna wordt uw aanvraag door het platform gekeurd. Klopt uw aanvraag dan komt uw aanvraag online te staan en kunnen mensen zich hierop inschrijven. Het is net zoiets als crowdfunding. Als er genoeg mensen zijn die u geld willen lenen dan gaat de lening door. Wel zijn er kosten verbonden aan deze vorm van lenen, maar alleen als de lening doorgaat. Voor meer informatie kijkt u op Geld Lenen van Particulieren.

stands-bank-van-lening

Stadsbank van Lening

Iets anders dat u ook kunt uitproberen is het verpanden van spullen. Dit is vooral handig als u snel geld nodig heeft. U kunt iets van waarde namelijk voor een bepaalde periode verpanden, dat wil zeggen tijdelijk in bewaring geven in ruil voor geld. Denk hierbij aan sieraden, goud, een spelcomputer of mobiele telefoon. Wilt u de spullen weer terug, dan brengt u het bedrag plus de rente terug binnen de afgesproken periode.

Deze vorm van geld lenen kent weinig risico. Als het uw eigen spullen zijn, kunt in principe niet in de schulden raken hierdoor. Deze manier van geld lenen is uitermate geschikt voor als u weinig inkomen heeft, of een uitkering. Geld lenen met een uitkering via de Stadsbank is veilig en betrouwbaar. Zie voor meer informatie het artikel Spullen Verpanden.