Minikrediet

Een minilening of minikrediet zonder bkr is een kleine lening van onder de duizend euro, die je binnen een maand weer terug betaalt. Direct een minikrediet aanvragen? Het minikrediet kent wel hoge kosten, dus ... Lees meer


Een minilening of minikrediet zonder bkr is een kleine lening van onder de duizend euro, die je binnen een maand weer terug betaalt. Direct een minikrediet aanvragen? Het minikrediet kent wel hoge kosten, dus let op. Er is een aantal minikrediet aanbieders in Nederland. Daar kunt u per direct een klein bedrag lenen van enkele honderden euro’s tot maximaal 400 euro zonder bkr toetsing. Een minikrediet van 1000 euro of 1500 euro is alleen in bepaalde gevallen mogelijk.


  • Je kunt een minikrediet aanvragen bij Saldodipje.nl. De kosten zijn behalve de wettelijke rente 20-30% van de leensom. Dit is anno 2021 de enige minilening aanbieders in Nederland.
  • Bekijk ook de opties bijvoorbeeld via Krediet Groep Nederland. Daar kunt u vanaf 1.000 euro lenen. Er zijn trouwens meer alternatieven.
  • Als je kiest voor een doorlopend krediet van 1500 euro, dan hoef je ook niet alles direct op te nemen van je lening. Er zijn meerdere partijen bij wie je direct een lening kan aanvragen en binnen een dag een offerte zal ontvangen. Check bijvoorbeeld Krediet Groep Nederland of KredietSpotter.nl.

Let op: Het risico van een minikrediet is hoog. Het minikrediet wordt afgeraden als je geld wilt lenen met schulden of laag inkomen. Vooral personen met schulden, weinig inkomen of een negatieve BKR registratie moeten goed nadenken of ze een minikrediet willen.

Inhoud

Minikrediet zonder bkr

Het minikrediet in Nederland is zonder bkr toetsing. Dit betekent dat er geen toetsing wordt gedaan bij het BKR. Dit moet officieel wel, zodat de aanbieders weten of u op dit moment geen andere schulden heeft. Maar ze doen het niet, omdat ze juist op zoek zijn naar mensen zoals jij die ergens anders niet terecht kunnen. Hun verdienmodel is hierop gericht.

De voorwaarden verschillen bij de minikrediet aanbieders maar de kosten zijn over het algemeen hetzelfde: behalve de rentekosten komen er vaak extra kosten bij van zo’n 20 % van het bedrag dat je leent. Dat geldt ook voor als u een minikrediet gaat aanvragen zonder bkr toetsing of een minikrediet zonder documenten.

Is het de eerste keer dat je bij deze krediet aanbieders geld gaat lenen, dan is het maximale bedrag meestal niet meer dan 400 euro. Daarna kan je wel tot 1500 euro lenen (de zogenoemde “pluslening”), maar de kosten zijn zo enorm hoog dat veel mensen elke maand weer meer lenen om hun schuld van de vorige maand af te lossen.

Minikrediet met bkr

Deze aanbieders doen namelijk geen kredietcheck bij het BKR en storten het geld in de meeste gevallen binnen een dag op je rekening. Als je extra betaalt, heeft een aantal aanbieders zoals Cashper zelfs een minikrediet binnen 10 minuten. Deze leningen zijn vooral populair onder mensen die op zoek zijn naar snel geld lenen zonder bkr toetsing.

minilening

De kosten van de minileningen zijn relatief gezien erg hoog. De kosten zijn tussen de 15 en 35 procent van het bedrag dat u leent. Dit zijn niet de rentekosten, want de totale rentekosten zijn absoluut gezien niet hoog. De rentekosten zijn laag omdat het geleende bedrag zelf ook laag is en de rente aan een wettelijk maximum gebonden is.

Aan rente ben je dan ook niet meer dan een paar euro in totaal aan kosten kwijt. De kosten gaan op aan extra zaken, zoals snel geld lenen zonder papiewerk, of snel geld lenen binnen 10 minuten op je rekening.


Extra kosten minikrediet

Ook zijn er aanbieders die extra kosten in rekening brengen voor een verplichte garantsteller, of voor bepaalde verplichte verzekeringen. Officieel mogen aanbieders van geldleningen zulke hoge kosten helemaal niet in rekening brengen. Zo zegt de overheid:

Ongeacht de looptijd, vallen alle kredieten onder financieel toezicht. Dat geldt dus ook voor flitskredieten. Het maximale rentepercentage bij flitskredieten mag niet hoger zijn dan de maximale kredietvergoeding.

Maar daar hebben de meeste aanbieders van de minikredieten iets op gevonden. De kosten zijn officieel namelijk optioneel. Je kan er ook voor kiezen dat je geld wilt lenen zonder de extra kosten. Maar de papieren rompslomp wordt dan vaak wel erg veel voor consumenten. En daarom kiezen de meeste personen wel gewoon voor de extra kosten. En volgens de aanbieders van de minileningen is dat volkomen legaal.

Garantstelling

De extra kosten betaal je veelal voor de garantiestelling. Dit geldt voor een groot aantal aanbieders van de minileningen. Zij stellen dit verplicht. Sluit je een minilening af bij deze aanbieders, dan moet je dus verplicht een garantieregeling treffen.

De kosten van deze garantieregeling bedraagt zo’n 25 tot 35 procent van de hoeveelheid geleende geld. De minilening verstrekkers maken het ook mogelijk dat je zelf een garantsteller regelt. In dat geval hoef je geen extra kosten te betalen. Een voorbeeld van deze aanbieder is Saldodipje.

Verzekeringen

Andere aanbieders van minileningen stellen andere diensten verplicht voor het afsluiten van een minilening. Zoals bijvoorbeeld een verzekering. De kosten van die verzekeringen zijn dan vaak ook net zo hoog als 25 tot 35 % van het totale bedrag dat je leent.

Sommige aanbieders halen die kosten vervolgens weer af van het geleende geld. Je krijgt dus minder geld op je rekening gestort. Een voorbeeld van deze aanbieder was Minilening.nl, dat inmiddels gestopt is met het aanbieden van minileningen.


Snel geld lenen

Weer andere aanbieders vragen extra geld als je geen extra papierwerk wilt invullen of als je extra snel geld op je rekening wilt hebben. Het aanvragen van een minilening kost in dit geval bijvoorbeeld alleen de rente. Maar als je je aanvraag binnen 10 minuten of binnen 4 uur behandeld wilt hebben, in plaats van de standaard 3 dagen, dan betaal je hier extra geld voor.

Daarnaast is er ook de optie om minder formulierwerk te hoeven doen, als je hier extra voor betaald. Een voorbeeld van deze aanbieder is Cashper.

Risico’s

Een minilening is niet zonder risico. Het is dan ook erg belangrijk dat je weet waar je aan begint. Wees je bewust van de kosten, en weet je bovendien zeker dat je de volledige lening plus de kosten kan terugbetalen?