Klein bedrag lenen

Snel even een klein bedrag lenen want je hebt snel geld nodig? Ken de mogelijkheden en maak een slimme keuze om direct een klein bedrag te kunnen lenen. De meeste mensen zullen kiezen voor ... Lees meer

Snel even een klein bedrag lenen want je hebt snel geld nodig? Ken de mogelijkheden en maak een slimme keuze om direct een klein bedrag te kunnen lenen. De meeste mensen zullen kiezen voor een snelle minilening. Deze kan je makkelijk online afsluiten zonder papierwerk en met weinig gedoe, maar zijn best wel duur. Gelukkig zijn er ook andere goedkopere opties.


Direct geld lenen op je bankrekening kan ook door bij uw bank ‘rood staan’ aan te vragen of door per direct geld op te nemen van uw creditkaart. Zie voor meer informatie ook de info-pagina: Direct Geld Op Je Rekening.

De alternatieven voor een minilening zijn legio. Had je bijvoorbeeld al gedacht aan even snel rood staan bij de bank aanvragen? Dit kan meestal online zo gebeurd zijn. Je logt in bij de bank waar je een rekening hebt en volgt de links voor rood staan aanvragen. Omdat de bank meestal wel goed weet wat je aan inkomsten hebt, zal je dit binnen een dag of wat wel goedgekeurd hebben.

Inhoud

Klein bedrag zonder inkomen

Of heb je rood staan al aangevraagd en je zit aan je limiet, of heb je even geen inkomsten? Geld lenen zonder inkomen is eenvoudig te doen via spullen verpanden. Heb je iets van waarde dan kan je dit voor geld inleveren bij een zogenaamde Pandhuis of Stadsbank. Wil je je spullen weer terug, dan lever je het geld weer in met de afgesproken rentekosten.

Direct Lening aanvragen

Heb je echter wel genoeg inkomsten dan kan je ook ervoor kiezen om een doorlopend krediet aan te vragen. Met een doorlopend krediet kies je voor een lening met een bepaald maximum leenbedrag, bijvoorbeeld 2500 of 5000 euro. Maar je hoeft niet al dit geld op te nemen, je kan ook gewoon een klein bedrag opnemen. Zodra de lening is goedgekeurd, en dit kan al binnen een paar dagen, dan neem je gewoon een klein bedrag op, zoals 50 euro of 500 euro.

Het nadeel van een doorlopend krediet is dan weer wel dat je vaker geneigd ben om snel even wat geld te lenen. Daardoor val je gemakkelijk in de verleiding van op de pof leven, boven je stand leven. Meer uitgeven dan je binnenkomt. Dit geldt eigenlijk voor heel veel mensen. Wellicht dat het dan een verstandig idee is om iets aan je budget te doen, om te leren goed met geld omgaan.


Direct Creditcard Aanvragen

Een andere mogelijkheid om even snel een klein bedrag te gaan lenen is om een creditkaart aan te vragen. Met een creditcard kan je ook geld overschrijven naar je bankrekening. Daar betaal je dan gewoon rente over en het bedrag moet je na een maand terugstorten.

Een creditcard is erg handig als je niet meteen een grote lening wilt en toch de beschikking wilt hebben over extra geld. Om een creditkaart te krijgen heb je wel inkomsten nodig en ook wordt er gecheckt bij het BKR hoe het zit met je lopende achterstanden.

minilening-aanvragen