Cashper Minilening

Let op: Cashper is gestopt. U kunt nog wel een aanvraag doen, maar leningen worden niet gegeven. Cashper is op nog in afwachting van het AFM voor een nieuwe vergunning. Het is onduidelijk of ... Lees meer


Let op: Cashper is gestopt. U kunt nog wel een aanvraag doen, maar leningen worden niet gegeven. Cashper is op nog in afwachting van het AFM voor een nieuwe vergunning. Het is onduidelijk of en wanneer Cashper weer doorgaat. Als alternatief kunt u een minilening aanvragen bij Saldodipje.nl, maar hier zijn wel hoge kosten aan verbonden. Saldodipje is anno 2021 de enige minilening aanbieder in Nederland.


Snel geld lenen met een minilening bij Cashper was net als bij alle andere minilening aanbieders redelijk duur maar wel eenvoudig te doen, als je er extra geld voor wilt betalen. Cashper zegt dat er geen extra kosten zijn als je het niet erg vindt als je de lening na vier dagen uitbetaald krijgt. Als je het geld dezelfde dag nog op je rekening wilt hebben, dan kost je dit 25 euro extra. Of 35 euro als je snel geld lenen binnen 10 minuten op je rekening wilt hebben.

Cashper bood minileningen sinds eind 2013. Daarvoor was het actief onder de naam Heeleen en Voorschotje.


Dezelfde lening zonder extra papierwerk kost je echter 14% tot 25% van het bedrag dat je leent. Let dus op waar je voor kiest bij een minilening voor Cashper. Voor je het weet zit je vast aan onnodige extra kosten!

De lening moet je binnen 15 of 30 dagen terugbetalen. De rente is 14 procent op jaarbasis maar de adder onder het gras zijn extra kosten die je betaalt voor een snelle uitbetaling of als je een snelle lening wilt zonder al te veel papierwerk.

minilening-bij-cashper

Bij Cashper betaal je extra als je het geld direct op je bankrekening gestort wil hebben. Zonder die optie kost de lening volgens de website van Cashper alleen de rentekosten. Je krijgt dan het geld na ongeveer vier dagen op je rekening gestort.

De optie om de lening snel gestort te krijgen, komt vanzelf op de website als je bezig bent met de aanvraag van de lening. Je ziet bij de derde stap ook de optie om een lang formulier met allerlei vragen over je werkgever en wat nog niet allemaal over te slaan. Deze stap overslaan kost je echter wel geld, zo’n 14% tot 25% van de totale leensom.

Het is hier dat veel mensen ervoor kiezen om deze stap over te slaan. Want wie heeft nu zin om zo’n lang formulier in te vullen als je snel geld wilt lenen? Het formulier zit vol met vragen over hoeveel leningen je reeds hebt en dergelijke. Toch, als je goedkoper uit wilt zijn en deze lening wilt aanvragen, dan kan je net zo goed dit formulier invullen.

Snel geld lenen met een minilening bij Cashper zou willen dan kunnen ze de informatie navragen, maar daar draait het niet om: het gaat erom consumenten te ontmoedigen dit formulier in te vullen en te kiezen voor de volgende stap zonder dit formulier in te vullen. Want het bespaart veel papierwerk voor iedereen.

Mocht je er echter wel voor kiezen het formulier in te vullen, dan ben je een stuk goedkoper uit. Ook als je snel geld op je rekening wilt hebben, want in dat geval kan je later nog kiezen voor de optie dat je aanvraag binnen een dag behandeld wordt. Die optie kost je vervolgens 25 euro (binnen 4 uur) of 35 euro (binnen 10 minuten). Het formulier overslaan en snel geld gestort krijgen kost je 14% van het bedrag dat je wilt lenen of 25 % als je wilt kiezen voor snel geld binnen 10 minuten.