Rood Staan bij de bank

Rood staan is een makkelijke en snelle manier van geld lenen. Het is de meest gebruikte vorm van geld lenen. Rood staan aanvragen is bovendien makkelijk, maar is niet goedkoop. Bovendien is het niet ... Lees meer


Rood staan is een makkelijke en snelle manier van geld lenen. Het is de meest gebruikte vorm van geld lenen. Rood staan aanvragen is bovendien makkelijk, maar is niet goedkoop. Bovendien is het niet zonder risico. Er staan altijd veel consumenten te lang rood en dan loert er gevaar. Je kan dan een negatieve BKR registratie krijgen, waardoor je voor minimaal vijf jaar niet meer bij een bank kan lenen.


Inhoud

Rood staan aanvragen bij de ING

rood-staan-aanvragen-ing-bank
rood-staan-aanvragen-ing-bank

Bij de ING bank kunt u eenvoudig rood staan aanvragen. Dit gaan zonder papierwerk. U moet hiervoor inloggen bij uw bankomgeving en dan kunt u rood staan aanvragen. Het beste kunt u hiervoor zoeken (Klik CTRL-F of Apple-F) op de pagina naar “rood staan” of u klikt direct op deze link. U kunt dan rood staan aanvragen, maar ook uw limiet wijzigen. Maximaal kunt u 2000 euro rood staan.

Rood staan is niet gratis. U betaalt op jaarbasis maximaal 14 procent rente bij de bank voor rood staan. Meestal ligt het percentage iets lager. Anno 2014 is het percentage van het rood staan (kwartaallimiet) bij de ING 13,9 %. Wilt u meer dan 2000 euro rood kunnen staan, dan biedt de ING trouwens ook een andere vorm van lenen aan: het Continu Limiet.

Rood staan bij de Rabobank

rood-staan-aanvragen-rabobank
rood-staan-aanvragen-rabobank

Bij de Rabobank is rood staan net zo makkelijk als bij de ING. U regelt het eenvoudig online. U kunt uiteraard ook bij een kantoor langsgaan, maar online is natuurlijk wel sneller geregeld. Via deze link komt u bij een overzicht van de Rabobank over rood staan. U kunt dan direct rood staan aanvragen, of uw limiet wijzigen.

Uw limiet bij de Rabobank is maximaal hetzelfde bedrag als uw netto-loon. Hiervoor hoeft u in de meeste gevallen geen bewijs voor op te sturen. De bank weet immers precies wat er elke maand op uw rekening wordt bijgeschreven.


Rood staan ABN en andere banken

Rood staan kunt u bij alle banken aanvragen, zoals de ABN AMRO bank, de SNS bank, Triodos, Knab en zo verder. De enige voorwaarde is dat u een rekening heeft bij de bank en dat u een vast inkomen heeft. De bank controleert namelijk of er elke maand wel een bedrag op uw rekening wordt bijgeschreven. Het maakt in veel gevallen niet echt uit waar die geld vandaan komt, het kan een uitkering zijn bijvoorbeeld. Of inkomsten uit uw eigen bedrijf.

Voorwaarden van rood staan

Het belangrijkste wat u moet weten van rood staan is dat u maximaal drie maanden mag roodstaan. Staat u langer dan 3 maanden rood, dan kan dit problemen geven. Zo zal de bank dit doorgeven aan het BKR. Daar worden alle kredieten geregistreerd. Heeft u een negatieve kredietregistratie, dan geven banken u 5 jaar lang geen lening meer. Dat geldt dan ook in veel gevallen voor rood staan, of bij het aanvragen van een creditkaart.

Gevolgen Rood staan

Zo snel hoeft het natuurlijk niet te gaan. U moet ervoor zorgen dat u niet langer dan 3 maanden rood staat. Moet u van de bank uw krediet snel aanvullen omdat de termijn van 3 maanden is verlopen, dan heeft u dus snel geld nodig. Hoe lost u dit probleem zo snel mogelijk op?

  • Heeft u een spaarrekening, schrijf dan het geld direct over zodat u niet meer rood staat.
  • Heeft u geen spaargeld, dan kunt u ook ervoor kiezen om geld op te nemen van uw creditkaart. Een creditkaart is vaak verbonden met een doorlopend krediet die u niet meteen moet aflossen.
  • U kunt ook snel geld lenen van vrienden of familie om uw tegoed op uw rekening op te krikken, maar let er dan wel op dat u dit geld direct terugbetaalt. U wilt niet als wanbetaler bekend staan onder uw vrienden, want dan glijdt u snel nog verder af.
  • Voor meer opties, kijkt u op deze pagina over snel geld lenen. Denk bijvoorbeeld aan het tijdelijk verpanden van spullen zodat u snel cash krijgt, of eventueel kunt u ook denken aan een minilening.

Slimmer Rood staan

Het belangrijkste is dat u niet te veel went aan het rood staan. Zorg bijvoorbeeld ervoor dat u niet meer geld uitgeeft dan er binnenkomt! Rood staan is dan eerder een laatste redmiddel als u eens in de zoveel tijd aan het eind van de maand net niet rondkomt. Dan is rood staan of een kwartaallimiet wel handig, en kost het ook weinig extra’s. Staat u echter maanden achtereen meer dan duizend euro rood, dan kan dit een probleem opleveren.

Meer Rood Staan Tips: