Persoonlijke lening

Geld lenen met een persoonlijke lening is weten waar u aan toe bent. Kies voor een vaste rente en een vast aflossingsbedrag. Direct een persoonlijke lening aanvragen en ontvang vrijblijvend offertes van kredietaanbieders in ... Lees meer

Geld lenen met een persoonlijke lening is weten waar u aan toe bent. Kies voor een vaste rente en een vast aflossingsbedrag. Direct een persoonlijke lening aanvragen en ontvang vrijblijvend offertes van kredietaanbieders in Nederland.


De persoonlijke lening is de klassieke lening zoals iedereen die kent. U spreek een bepaald bedrag af dat u wilt lenen. Het heet ook wel een aflopend krediet, omdat er een duidelijke eindtijd aan de lening vastzit. Dit is anders bij een doorlopend krediet, die u in principe nooit echt hoeft af te lossen. Er zijn mensen die daarom altijd in de schulden zitten. Met een persoonlijke lening kiest u voor meer duidelijkheid en minder onzekerheid.

Inhoud

Persoonlijke lening voordelen

De persoonlijke lening is voor de meeste mensen die geld willen lenen gewoon de beste keuze. Het biedt duidelijkheid en u weet precies waar u aan toe bent. Het zijn echter vooral de banken die liever zien dat u een doorlopend krediet afsluit. Met een doorlopend krediet valt namelijk meer geld te verdienen door banken.

De verleiding is dan ook groot om een doorlopend krediet af te sluiten. Veel consumenten vinden het prettig dat ze een doorlopend krediet nooit helemaal hoeven af te lossen, of lenen altijd weer iets bij. Ze zijn zo gewend aan het geld lenen en met een druk op de knop kunt u namelijk zo snel weer wat geld bijlenen. Handig voor als u op vakantie wilt gaan, maar net niet genoeg geld hebt. Of als u zonder vragen even wat extra wilt lenen.

Laagste rente persoonlijke lening

Maar dit is niet de beste lening voor veel mensen. Je zit voor je het weet je leven lang vast aan schulden. Dat is niet altijd even prettig. Een persoonlijke lening biedt wat betreft meer vastigheid en zekerheid. De rente is vaak wel iets hoger dan een doorlopend krediet, maar dat valt ook wel weer mee als u de rente die online aanbieders bieden van een persoonlijke lening vergelijkt met die van de bekende banken.

De rente van een persoonlijke lening kan nogal verschillen. Dit hangt af van de aanbieder maar ook van de looptijd en het bedrag. Zo zal de rente lager zijn als het bedrag hoger is. De rente zal ook lager zijn als u de looptijd oprekt. Maar meestal kunt u het beste kiezen voor een vast aflosbedrag die bij uw budget past. Kies bovendien niet voor een te lange looptijd of voor een te hoog leenbedrag. U weet immers nooit wat de toekomst kan brengen!