Geld Lenen via Lendico

Lendico was een aanbieder van particuliere leningen. Zij zijn in Nederland gestopt met het aanbieden van persoonlijke leningen voor particulieren. Wilt u als particulier geld lenen, dan kunt je terecht bij Lender & Spender ... Lees meer

Lendico was een aanbieder van particuliere leningen. Zij zijn in Nederland gestopt met het aanbieden van persoonlijke leningen voor particulieren.


  • Wilt u als particulier geld lenen, dan kunt je terecht bij Lender & Spender of bij een van de andere aanbieders.
  • Wilt u per se van particulieren geld lenen, dan kunt u in Nederland het beste terecht bij Lender & Spender. Geld Voor Elkaar staat ook bekend als een goed platform, maar daar moet je eerst betalen voor je aanvraag.

Lendico was een innovatief nieuw platform voor geld lenen. U kunt hier geld lenen van particulieren. Want Lendico was geen bank, het was een platform dat geldleners en kredietgevers bij elkaar brengt. U kunt zich eenvoudig voor een lening. Na goedkeuring door Lendico kunnen particuliere geldschieters u het bedrag uitlenen.

Lenen bij Lendico gaat niet vanzelf. U moet als ware uw kredietaanvraag een beetje verkopen. Na goedkeuring van uw kredietaanvraag zullen particuliere kredietgevers zich inschrijven op uw lening. Zij moeten dus wel een beetje overtuigd worden. Het was dan ook net zo belangrijk dat u een goede beschrijving levert van uw kredietaanvraag. Leg goed uit waar u het geld voor nodig heeft.

Inhoud

Schuld herfinancieren

Een lening bij Lendico kunt u aanvragen om meerdere redenen. Bijvoorbeeld voor het verbouwen van een keuken. Maar wat veel gebruikt wordt is ook lenen vanwege schulden. Heeft u uitstaande leningen zoals een duur doorlopend krediet, een creditkaartlening of staat u al lang rood, dan kunt u een lening aanvragen voor het herfinancieren van uw schulden.

De rente van de lening zal overigens wel afhangen van uw persoonlijke omstandigheden. Heeft u een goed inkomen en is deze stabiel, dan zal het rentepercentage relatief laag zijn. Is uw inkomen wat lager en bovendien instabiel, dan ziet u dit terug in de rente. Die zal namelijk hoger zijn.

Geld lenen bij particulieren

Een lening aanvragen was gratis. Maar om de lening te ontvangen zijn extra kosten verbonden, zogenoemde administratiekosten. Deze kosten hoeft u pas te betalen als de lening goedgekeurd is en uw leenaanvraag volledig gedragen wordt door de particuliere kredietverstrekkers.

Deze kosten gaan van het leenbedrag af. U ontvangt dus minder geld dan u in principe wilt lenen. U kunt hier rekening mee houden bij uw kredietaanvraag. Deze kosten zijn maximaal 3,75% van de leensom.

Als kredietnemer betaalt u eenmalige administratiekosten. Deze kosten variëren tussen de 0,50% en 3,75% van de kredietsom. De exacte hoogte hangt af van de looptijd van het krediet en uw kredietwaardigheid.

Behalve Lendico zijn er ook andere aanbieders van particuliere leningen. Dit soort geld lenen zonder bank is dan ook in opkomst. Er zijn reeds 4 online platformen in Nederland waar consumenten een lening kunnen aanvragen. De leningen zijn meestal vrij korte leningen van bijvoorbeeld 2 of 3 jaar.