Geld Lenen via Lendico

Lendico is tijdelijk gestopt met het aanbieden van persoonlijke leningen voor particulieren en biedt alleen nog zakelijke leningen aan voor MKB en zelfstandigen.

  • Wilt u als particulier geld lenen, dan kunt u terecht bij Lender & Spender of bij een van de andere aanbieders.
  • Wilt u per se van particulieren geld lenen, dan kunt u in Nederland het beste terecht bij Lender & Spender. Geld Voor Elkaar staat ook bekend als een goed platform, maar daar moet je eerst betalen voor je aanvraag.
  • Aanbieders zoals Lendico zijn gestopt met particuliere leningen. Lees hieronder voor meer info over geld lenen van particulieren

Lendico is een nieuw platform voor geld lenen. U kunt hier geld lenen van particulieren. Want Lendico is geen bank, het is een plaform dat geldleners en kredietgevers bij elkaar brengt. U kunt zich eenvoudig voor een lening. Na goedkeuring door Lendico kunnen particuliere geldschieters u het bedrag uitlenen.

Lenen bij Lendico gaat niet vanzelf. U moet als ware uw kredietaanvraag een beetje verkopen. Na goedkeuring van uw kredietaanvraag zullen particuliere kredietgevers zich inschrijven op uw lening. Zij moeten dus wel een beetje overtuigd worden. Het is dan ook net zo belangrijk dat u een goede beschrijving levert van uw kredietaanvraag. Leg goed uit waar u het geld voor nodig heeft.

Schuld herfinancieren

Een lening bij Lendico kunt u aanvragen om meerdere redenen. Bijvoorbeeld voor het verbouwen van een keuken. Maar wat veel gebruikt wordt is ook lenen vanwege schulden. Heeft u uitstaande leningen zoals een duur doorlopend krediet, een creditkaartlening of staat u al lang rood, dan kunt u een lening aanvragen voor het herfinancieren van uw schulden.

De rente van de lening zal overigens wel afhangen van uw persoonlijke omstandigheden. Heeft u een goed inkomen en is deze stabiel, dan zal het rentepercentage relatief laag zijn. Is uw inkomen wat lager en bovendien instabiel, dan ziet u dit terug in de rente. Die zal namelijk hoger zijn.

Geld lenen bij particulieren

Een lening aanvragen is gratis. Maar om de lening te ontvangen zijn extra kosten verbonden, zogenoemde administratiekosten. Deze kosten hoeft u pas te betalen als de lening goedgekeurd is en uw leenaanvraag volledig gedragen wordt door de particuliere kredietverstrekkers.

Deze kosten gaan van het leenbedrag af. U ontvangt dus minder geld dan u in principe wilt lenen. U kunt hier rekening mee houden bij uw kredietaanvraag. Deze kosten zijn maximaal 3,75% van de leensom.

Als kredietnemer betaalt u eenmalige administratiekosten. Deze kosten variëren tussen de 0,50% en 3,75% van de kredietsom. De exacte hoogte hangt af van de looptijd van het krediet en uw kredietwaardigheid.

Behalve Lendico zijn er ook andere aanbieders van particuliere leningen. Dit soort geld lenen zonder bank is dan ook in opkomst. Er zijn reeds 4 online platformen in Nederland waar consumenten een lening kunnen aanvragen. De leningen zijn meestal vrij korte leningen van bijvoorbeeld 2 of 3 jaar. Een goed alternatief voor Lendico is CrossLend. Daar kunt u al vanaf 1.500 euro lenen en vanaf 6 maanden.