Particulier Geld lenen

Vind de beste mogelijkheden voor particulier geld lenen, met de laagste rente en de beste voorwaarden. Wilt u als particulier geld lenen, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij Lender & Spender om via dit ... Lees meer


Vind de beste mogelijkheden voor particulier geld lenen, met de laagste rente en de beste voorwaarden. Wilt u als particulier geld lenen, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij Lender & Spender om via dit platform indirect van particulieren te lenen of check een van de andere aanbieders voor andere particuliere leningen, zoals Krediet Groep Nederland. Daar kunt je vanaf 1.000 euro lenen.


  • Wil je van particulieren geld lenen, dan kunt je in Nederland het beste terecht bij Lender & Spender. Geld Voor Elkaar staat ook bekend als een goed platform, maar daar moet je eerst betalen voor je aanvraag. De drempel is daar dus een stuk hoger.
  • Aanbieders zoals Lendico en Crosslend zijn allemaal gestopt met het aanbieden van particuliere leningen. Lees verder hieronder voor meer info over geld lenen van particulieren
  • Bent u gewoon op zoek naar een particuliere lening, een lening voor particulieren, bekijk dan de goedkoopste lening aanbieders.

Inhoud

Betrouwbaar particulier geld lenen

Nieuwe platforms in Nederland zoals Lender & Spender, en Geld Voor Elkaar staan voor u open om uw lening aanvraag in te dienen. Particulieren schrijven zich in via deze website om krediet te geven en hun risico wordt gespreid. Hier kan je dus niet direct particulier geld aangeboden vinden, maar wel particulieren die krediet geven nadat u een aanvraag heeft aangedaan.

De kosten van deze vorm van geld lenen lopen uiteen. Bij Geld Voor Elkaar, het bekendste platform, betaalt u na acceptatie van uw lening 150 euro. Daarnaast betaalt u een rente van maximaal 14 procent. De rentekosten hangt uiteraard ook ervan af hoe hoog het risico is voor de kredietgever.

Om uw kredietaanvraag in te dienen moet u wel het een en ander goed toelichten. Waar heeft u het geld voor nodig? Wat zijn uw inkomsten en wat is uw gezinssituatie? U moet alles goed uitleggen en ook een goede toelichting geven. U moet uw kredietaanvraag zogezegd wel goed kunnen ‘verkopen’.

Particulier lenen

Een alternatief voor deze platforms om van een particulier geld te lenen is er niet echt. U kunt proberen een particulier te vinden via een platform zoals Marktplaats, maar of dit ook veilig is? Soms zijn er namelijk ook particulieren te vinden die u best geld willen lenen, maar dan eerst zelf geld willen ontvangen. Dat is niet betrouwbaar. Of wellicht dat er ook nog andere trucs zijn die de deal onbetrouwbaar maakt.

Mocht u echter een particulier vinden die betrouwbaar is, dan kunt u het beste wel alles goed op papier zetten. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken en alle betalingen te registreren. Er is hier namelijk sprake van een onderhandse lening en daar gelden ook bepaalde regels voor. U kunt een modelovereenkomst hier bekijken. Deze kunt u als voorbeeld gebruiken voor uw kredietovereenkomst.


Particulier lenen zonder bkr

Een kenmerk van particulieren leningen is dat hier geen melding wordt gedaan bij het Bureau Kredietregistratie BKR. Het is een voorbeeld van geld lenen zonder bkr. Want het gaat hier om onderhandse leningen. Dit geldt alleen niet voor de leningen bij Lendico en Geld Voor Elkaar. Zoals wettelijk verplicht: beide platforms melden de lening bij het BKR. Deze leningen worden dus wel geregistreerd.

Particulier lenen met bkr

Ondanks een negatieve BKR registrate toch geld lenen? Via een onderhandse particuliere lening kan dit eventueel ook. Via Lendico en Geld Voor Elkaar een lening aanvragen met bkr is ook mogelijk, maar in bijna alle gevallen blijkt het onmogelijk om de lening te krijgen.

De platforms controleren of u een BKR registratie heeft en beoordelen dan of u wel danwel niet in aanmerking kunt komen voor een lening. Heeft u een negatieve BKR, dan kunt u wel verwachten dat de rente erg hoog zal zijn en de kans dat u daadwerkelijk een lening krijgt is klein. Wilt u lenen met BKR, neem dan een kijkje op de pagina geld lenen met bkr.