Ferratum Minilening

Een van de meest bekende aanbieders van minileningen in Nederland is Ferratum.nl. Bij Ferratum kan je zonder papierwerk een lening krijgen van maximaal 800 euro. De kosten van deze leningen zijn hoog, tot wel ... Lees meer


Een van de meest bekende aanbieders van minileningen in Nederland is Ferratum.nl. Bij Ferratum kan je zonder papierwerk een lening krijgen van maximaal 800 euro. De kosten van deze leningen zijn hoog, tot wel 35 %. Je betaalt de leningen in 2 of 4 weken terug.


Om bij Ferratum.nl een minilening af te kunnen sluiten, moet je een verplichte garantsteller kiezen. Die garantsteller kan een bekende zijn, maar dat vereist wel enig papierwerk. De optie waar de meeste mensen voor kiezen is een garantsteller die Ferratum aanbiedt. Dankzij deze constructie lopen de kosten van de minileningen van Ferratum snel op tot wel 25 % van het totale bedrag dat je leent.

  • Tip: u kunt tegenwoordig ook terecht voor een lening van 1500 euro via de Spaanse bank Santander, zonder extra hoge kosten. Als je kiest voor een doorlopend krediet bij Santander van 1500 euro, dan hoef je ook niet alles direct op te nemen van je lening.

Ferratum.nl staat geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk en omzeilt hiermee wijze de wetgeving in Nederland. Zij stellen dat de Britse wet geldt, en niet de Nederlandse. Ferratum staat dan ook niet geregistreerd in Nederland bij de AFM, de Autoriteit Financieel Markten. Dat moet officieel wel als je in Nederland krediet wilt verstrekken.

Over het algemeen wordt er bij Ferratum snel gereageerd. Als nieuwe klant krijg je na je aanvraag per e-mail een bevestiging van je aanvraag. De aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen en tijdens werkdagen krijg je snel een antwoord met een voorstel. Als je met dat voorstel akkoord gaat dan maken zij per direct dat bedrag over.

Ben je een nieuwe klant dan is de maximale lening die je vaak kan afsluiten niet hoger dan 400 euro. Bij je aanvraag beoordelen zij het een en ander en soms krijg je dan per e-mail het antwoord dat je maar tot 300 mag lenen bijvoorbeeld.

garantiestelling-ferratumHet is goed om te bedenken wat de kosten zijn van een lening bij Ferratum. Op de voorpagina van hun website zie je alleen de kosten van de rente. Die rente is 14% op jaarbasis en omdat het hier gaat om een lening van minder dan een maand is de totale rente erg laag. Dit kan misleidend zijn voor veel mensen, want de werkelijke kosten liggen veel hoger, tot wel 100 euro als je een lening van 400 euro aanvraagt.

Voor wie verder zoekt op de website van Ferratum, vindt na een tijdje een andere tabel met daarbij de exacte kosten van de verplichte garantstelling. De afbeelding vind je hiernaast.

Bedenk goed voordat je een minilening bij Ferratum.nl aangaat dat je na de gestelde periode de lening moet terugbetalen, inclusief de kosten. Doe je dit niet dan kan je uiteindelijk een incassobureau verwachten en lopen je schulden snel op. Wees je in dat geval goed bewust van je rechten.