Per direct geld lenen

Per direct geld lenen is soms een noodzakelijkheid. Wat zijn de beste opties voor als je direct geld wilt lenen? Er zijn goedkope manieren om direct geld te lenen, maar pas goed op voor de addertjes onder het gras.

Per direct geld lenen is soms een noodzakelijkheid. Wat zijn de beste opties voor als je direct geld wilt lenen? Er zijn goedkope manieren om direct geld te lenen, maar pas goed op voor de addertjes onder het gras.


Veel mensen die direct geld willen lenen zitten krap bij kas. Ze hebben opeens heel snel geld nodig en zoeken naar bronnen om direct geld te lenen. Geld lenen is een van de manieren om aan geld te komen. Een andere manier is om iets te verkopen. Dat levert misschien ook veel geld op. Andere keren is direct geld lenen misschien juist wel een goede keuze. Dit hangt af per situatie.

Inhoud

Kosten van direct geld lenen

Er zijn helaas maar weinig manieren om geld te lenen zonder kosten. Soms als je geluk hebt vind je een goede vriend of een filantroop die er wel zin in heeft, maar meestal moet je gewoon geld betalen om de lening af te lossen. Dit is in de vorm van rente.

De rente heeft een maximale percentage in Nederland. Dit is bij wet vastgesteld. Niemand is toegestaan meer rente te vragen dan deze maximum rente. Anders krijg je woekerpolissen waarbij mensen ontzettend veel rente moeten betalen. Soms meer rente dan het geld dat ze hebben geleend. Dat zou natuurlijk waanzin zijn.

Wel zijn er bedrijven die extra kosten in rekening willen brengen, vooral bij leningen voor mensen die direct geld lenen. Dit doen ze om geld te verdienen aan mensen die geld lenen. Zij noemen dit soort kosten bijvoorbeeld advieskosten. Het geld dat jij moet betalen voor die “advieskosten” halen ze dan van het geleende bedrag af. Je krijgt dus minder geld op je rekening gestort als je bij hen geld leent. Het is goed om daar op te letten.

Direct veel geld lenen

Er is een groot verschil tussen aanbieders van geld leningen die weinig geld uitlenen of die veel geld uitlenen. De eerste categorie is vooral voor mensen die geld willen lenen zonder bkr toetsing. Dat kan als het geleende bedrag lager is dan duizend euro. Zo kunnen mensen dan toch direct geld lenen zonder dat ze getoetst worden bij de bkr.

De andere categorie mensen zijn mensen die direct veel geld willen lenen. Als je dat wilt doen heb je goede papieren nodig. Je hebt bijvoorbeeld voldoende inkomsten nodig, en geen bkr registratie. Of je wil direct geld lenen omdat je een bedrijf wil opzetten. Dan heb je een goed businessplan nodig.


Gekke ideeën om direct geld te lenen

Een andere manier om over te gaan tot direct geld lenen is natuurlijk om bij vrienden of familie aan te kloppen. Maar dan moet je wel mensen kennen die veel geld hebben en gek genoeg zijn. Of misschien dat je direct geld wilt lenen met als doel dit geld nooit terug te betalen en naar Spanje te emigreren?

Zo zijn er ook mensen die bijvoorbeeld hun creditkaart rekening of doorlopend krediet leegtrekken, en dan met de Noorderzon vertrekken. Dat kan natuurlijk ook een optie zijn als je veel geld wilt lenen. Je kom dan wel terecht in het BKR register en je zal nooit meer een bankrekening kunnen openen bij die bank waar je een doorlopend krediet had, maar het blijft een optie. Bovendien is het niet eens strafbaar om een rekening van geleend geld niet te betalen; je moet gewoon ervoor zorgen dat ze je niet kunnen vinden.